Kenya'da Eş-Şebab saldırısı: En az 147 kişi katledildi

Kenya'nın, Somali sınırındaki Garissa kentinde bir üniversite kampüsüne maskeli ve silahlı kişilerce düzenlenen saldırının sonuçları her geçen saat ağırlaşıyor

Kenya'nın, Somali sınırındaki Garissa kentinde bir üniversite kampüsüne maskeli ve silahlı kişilerce düzenlenen saldırının sonuçları her geçen saat ağırlaşıyor. Saldırıda en az 147 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce öğrenciyi rehin alan Eş-Şebab teröristlerinden en az 4’ü de öldürüldü.

Kenya'nın, Somali sınırındaki Garissa kentinde dün bir üniversite kampüsüne maskeli ve silahlı kişilerce saldırı düzenlenmiş ve yüzlerce öğrenci de rehin alınmıştı. Sabah saat 5 civarında başlayan saldırının ardından Kenya güvenlik birimleri günün ilerleyen saatlerinde bir operasyon düzenlerken, saldırıyı gerçekleştiren en az 4 Eş-Şebab üyesinin öldürüldüğü bildiriliyor.

Ulusal Kriz Yönetim Merkezi (NDOC) tarafından yapılan açıklamada, 587 öğrencinin üniversiteden sağ olarak çıkarıldığı, 79’unun ise yaralı olduğu kaydedildi.

El Kaide’ye bağlı Somalili Eş-Şebab örgütünün düzenlediği en kanlı saldırılardan olan üniversite katliamının kesin sonuçları hakkında bugün net bilgi verilmesi bekleniyor.

 Eş-Şebab, Kenya'nın Eş Şebab'a karşı mücadelesinde Somali'ye asker gönderdiği 2011 yılından bu yana bu ülkede pek çok saldırı gerçekleştirdi.

Eş-Şebab'ın 2013 yılında Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir alış veriş merkezine düzenlediği saldırıda da 67 kişi hayatını kaybetmişti. Örgüt, Kenya'da İslami bir devlet kurmayı amaçlıyor.