Meksika’da yakılmış 19 cenaze bulundu

Meksika’nın ABD ile olan sınırındaki bir alanda en az 19 yanmış cenaze bulundu. Cinayetlerin uyuşturucu kartelleri ile bağlantılı olduğu sanılıyor.

Tamaulipas Eyaleti savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, içerisindeki insanlarla birlikte yakılmış için araç polis tarafından Camargo yakınında bulundu.

Soruşturmadan çıkan ilk sonuçlara göre, kurbanlar önce silahla öldürüldü ondan sonra bedenleri yakıldı. Olay yerinde herhangi bir mermi kovanı bulunmadı. Savcılık, kurbanların başka bir yerde öldürülmüş olabileceğini de düşünüyor.

15 bin nüfuslu Camargo, Teksas sınırında yer alıyor. Bu kent aynı zamanda 20 bin nüfuslu Micuel Aleman ile komşu. Ocak 2019’da Miguel Aleman’da çete grupları arasındaki çatışmalar ardından yakılmış 15 cenaze bulunmuştu.

Bölge sık sık uyuşturucu kartellerin çatışmasına sahne oluyor. Meksika’da 2020 yılında 34 bin 523 kişi öldürüldü. Bir önceki yıla göre hafif bir düşüş var. 2019’da 34 bin 608 cinayetle, sayımın yapılmaya başladığı 1997’den bu yana rekor kırılmıştı.