Rusya, AKPM faaliyetlerini bir yıl dondurdu

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’nın Başkanı Sergey Narışkin, Rus heyetin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki faaliyetlerini (AKPM) bir yıl dondurma kararının Brüksel’e bildirdiklerini açıkladı.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’nın Başkanı Sergey Narışkin, Rus heyetin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki faaliyetlerini (AKPM) bir yıl dondurma kararının Brüksel’e bildirdiklerini açıkladı. Narışkin; “Bu ‘soğuk duşun’ parlamenterler meclisi için yararlı sonuçlar getireceğine inanıyorum” dedi.

Basına konuşan Sergey Narışkin, Rusya’nın AKPM ile ilişkilerini değerlendirdi. AKPM’de temsil edilen bazı ülkelerin saldırgan tutumu nedeniyle, Rus heyetinin mecliste oy kullanma yetkisinin elinden alındığını hatırlatan Narışkin, AKPM’nin bu kararla ‘eşit diyalog için demokratik platform’ olma ününe büyük zarar verdiğini söyledi.

Duma Başkanı, “Biz buna yanıt olarak AKPM’deki çalışmalarımızı bir yıllığına askıya almak zorunda kaldık. Bu ‘soğuk duşun’ parlamenterler meclisi için yararlı sonuçlar getireceğine inanıyorum” dedi. Rusya, 2015 sonuna kadar AKPM’deki oturum ve çalışmalara katılmayacak.

Basın toplantısında ekonomiye de değinen Sergey Narişkin, Rus ekonomisinin Batının aksi yöndeki emellerine rağmen istikrarlı olduğunu söyledi. Narişkin, “Yurtdışındaki bazı siyasilerin Rusya’yı izole etme ve ekonomisini parçalama hayallerine rağmen, uzmanların değerlendirmelerine göre Rus ekonomisi hala istikrarlı ve yatırım açısından cazip” dedi.