Sana’ya hava saldırısı: 93 asker öldü

Hussilere karşı kurulan Suudi önclüğündeki Arap koalisyonu, bu sabah erken saatlerde Yemen Genel Kurmay Başkanlığını bombaladı

Hussilere karşı kurulan Suudi önclüğündeki Arap koalisyonu, bu sabah erken saatlerde Yemen Genel Kurmay Başkanlığını bombaladı. Saldırıda eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı 93 asker öldürüldü.

Yemen askeri kaynaklarınca BBC’ye yapılan açıklamada, Suudi önclüğündeki Arap koalisyonuna bağlı savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde başkent Sana’daki Yemen Genel Kurmay Başkanlığı’nı bombaladığı belirtildi.

Yetkililer, vurulan binada Suudi Arabistan sınırında savaşmak için hazırlanan ve Yemen eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı 350 askerin bulunduğunu kaydetti.

Yemen Genelkurmak Başkanlığı karargahının bombalanması sonucunda 93 askerin cenazesinin hastanelere kaldırıldığı ve yüzlercesinin de yaralandığı açıklandı.

Öte yandan Suudi öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Husilerin askeri karargahları ile bölgedeki diğer mevzilerini de hedef aldığı saldırılarda eski devlet başkanı Ali Abdulah salih’e bağlı Cumhuriyet Muhafızlarının Saada, Heca, Demar, Dali, Ibîn, Şibwe, Aden ve Taiz’deki karargahlarının da bombalandığı belirtildi.