Schäuble Fransa’yı da reformlara ‘zorlama’ peşinde

AB’nin ekonomik krizdeki üyelerine yönelik ‘reform’ adı altında kemer sıkma politikalarını dayatan en önemli isim olan Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin hedefinde şimdi de Fransa mı var ?

Avrupa Birliği (AB)’nin ekonomik krizdeki üyelerine yönelik ‘reform’ adı altında kemer sıkma politikalarını dayatan en önemli isim olan Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin hedefinde şimdi de Fransa mı var ?

ABD’deki bir konferansta konuşan Schäuble, “Fransa, birisinin Fransız Parlamentosu’nu sert reformlar oylamaya zorlamasından memnun kalacaktır” dedi.

ABD’deki bir tartışma konferansında Avrupa ülkelerindeki yardım programları kapsamında reformlar uygulanan ülkelere değinen Alman bakan, Fransa’nın da reformlara ihtiyacı olduğunu savundu. AB troykasının gözetimi altındaki İspanya’da uygulanan reformların ‘oldukça başarılı’ olduğunu iddia eden Wolgang Schäuble, Fransa’da reformların kararlaştırılmasına yönelik zorluklara değindi.

Schäuble, “Fransa (Fransız halkı) birilerinin Parlamento’yu zorlamasından memnun olurdu. Ama bu zor bir durum, çünkü demokrasi var” dedi.

Alman bakan daha önceki bir açıklamasında da, Fransa’nın reformları oylayamamasının  önündeki engellere değinmişti. Bakan, Fransız meslektaşlarının ‘Fransız kamuoyunun iş piyasasında reform yapılmasına ikna edilemediğini söylediklerini de dile getirmişti.