Tayvan'da kuraklık: 1 milyon eve karne ile su verilecek

Tayvan'da son yıllarda görülen en ağır kuraklık nedeniyle 1 milyondan fazla eve karne ile su verilecek.

Tayvan'da son yıllarda görülen en ağır kuraklık nedeniyle 1 milyondan fazla eve karne ile su verilecek.

Ülkenin kuzeyindeki şehirlerde dönüşümlü olarak haftanın iki günü su kesintileri uygulanacak. Su dağıtımının karneye bağlanacağı şehirlerin, ülkenin kuzeyindeki New Taipei City, Taoyuan City and Hsinchu oldukları bildirildi.

Tayvan'da yaşanan kuraklığın en önemli nedeni adanın sonbahar ve kış aylarında çok düşük oranda yağış almasından kaynaklanıyor. ,

Bu yağış oranı, 1947 yılından bu yana en düşük oran. Hükümet önümüzdeki aylarda da ülkenin yağış almayacağını ve su kullanımında dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.

Yerel kaynaklara göre Shihmen rezervindeki doluluk oranı yüzde 24.56 civarında.

Uzmanlar su sıkıntısının diğer nedenleri olarak su şebekelerindeki sızıntıları, su rezervlerinde alüvyon ve çamur oluşumunu ve su israflarını sıralıyorlar.

Tayvan'daki su dağıtım şebekelerinin eskiliği nedeniyle her yıl milyonlarca ton suyun israf edildiğine dikkat çekiliyor.

Su rezervlerinin ve su toplama havzalarının bakımsızlığı nedeniyle yağmur suları da yeterince toplanamıyor.

Hükümet ve Devlete bağlı su idaresi, kuraklık öncesi gerekli tedbirleri almadıkları için eleştirilerin hedefindeler.

Suyun dünyada en ucuz satıldığı ülke olan Tayvan'da su israfının çok fazla olduğuna dikkat çekiliyor. Ancak önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimler öncesinde hükümetin su fiyatlarına zam yapması beklenmiyor.