Tuna-1’in rotası Derne limanı çıktı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı vurulan kargo gemisi Tuna-1’in Tobruk limanına gittiğini iddia etmesine rağmen, kayıtlar rotanın DAİŞ’in elinde olan Libya’nın liman kenti Derne’yi gösterdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı vurulan kargo gemisi Tuna-1’in Tobruk limanına gittiğini iddia etmesine rağmen, kayıtlar rotanın DAİŞ’in elinde olan Libya’nın liman kenti Derne’yi gösterdi.

Türkiye'ye ait bir kargo gemisi Pazartesi Libya'ya giderken vurulmuş, geminin 3. kaptanı ölmüştü. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaparak "Tuna-1" isimli geminin Tobruk'a gitmekte olduğunu söylemişti. Ancak geminin Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS) kayıtları, geminin DAİŞ'in elinde bulunan Derne şehrine gitmekte olduğunu gösteriyor.

Reuters'e konuşan Libya hükümeti, geminin ayrılması için uyarıldığını ancak gitmediğini söylerken tayfadan bir kişinin yaralı olarak kurtulduğunu da belirtti.

Derne, aralarında DAİŞ'in de bulunduğu İslamcı gruplar tarafından kontrol ediliyor. DAİŞ geçen Ekim ayında kentin büyük bir bölümünü ele geçirmişti.