Yermuk kampında rejim DAİŞ ile çatışıyor

Filistinli mülteci kampı Yermuk’ta Baas rejimi ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Filistinli mülteci kampı Yermuk’ta Baas rejimi ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Suriye devletinin Başkentinin birçok bölgesinde de çatışmalar şiddetleniyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, başkent Şam ile Suweyda kenti arasındaki yolda yer lanan Beraq bölgesinde muhalif gruplarla Baas rejimi arasında çatışmalar yaşandığını duyurdu.

Çatışmaların sonuçlarına ilişkin detaylı bilgi alınamazken, Baas rejiminin savaş uçaklarıyla başkent Şam’ın Cober mahallesini dünden bu yana bombalamaya başladığı öğrenildi.

Öte yandan Filistinli mültecilerin yaşadığı ve DAIŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalan Şam’ın hemen güneyindeki Yermuk Kampı’nda da Baas rejimiyle DAIŞ çeteleri arasında çatışma yaşandı. Halen devam eden şiddetli çatışmalara ilişkin alınan ilk bilgilere göre 2 DAIŞ çetesi Baas yanlısı güçlerce sağ yakalandı.

Her iki tarafın da karşılıklı olarak birbirlerinin mevzilerini ve bulundukları alanları havan toplarıyla bombaladıkları, bu iki ateş arasında kalan sivil halkın ise ciddi yaşam ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.