İntikam birimlerinden tecride karşı eylemler

DGH ve DGK-H, İmralı tecridine karşı ve zindan direnişini selamlamak için İstanbul'da eylemler düzenledi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi'ne (DGK-H) bağlı intikam birimleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı ve tutsakların açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylemler düzenledi.

Birimler, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki Kanarya Mahallesi'nde konumlanan Türk polisi ve uyuşturucu çetelerine yönelik eylem yaptı.

DGH ve DGK-H tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"7 Aralık tarihinde akşam saatlerinde Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi'nde konumlanan faşist polislere karşı intikam birimlerimiz tarafından ses bombaları ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemin ardından bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilerek mahalle ablukaya alınmış fakat birimlerimiz sağlam bir şekilde eylem alanından ayrılmıştır.

9 Aralık tarihinde akşam saatlerinde İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde intikam birimlerimiz tarafından uyuşturucu çetelerine yönelik uyarı amaçlı eylem gerçekleştirilmiştir."

'TECRİDİN HESABINI SORACAĞIZ'

DGH ve DGK-H, açıklamanın devamında şunları belirtti:

"Önderliğimiz üzerinde yürütülen ağır tecrit koşullarına karşı gerçekleştirdiğimiz eylemler tüm polis ve işbirlikçilerden hesap sorulacağının teminatıdır. Önder Apo'nun fedai gençleri olarak Türk devletinin tüm yaşam alanlarını birer zindan haline getirecek ve yaşamı haram kılacağız. Başlattığımız Kızıl İntikam hamlemiz çerçevesinde devrimci gençlik olarak her alanda eylem içerisine girecek ve Türk devletine gereken dersi vereceğiz. Kürdistan devrimci gençliği tecridin kırılması ve Önder Apo'nun özgürleşmesi için yapılacak bütün eylemlerin meşru olduğunu, meşru olmayanın ise eylemsizlik olduğunu bilmelidir."