Ağır hasta tutsak Turan tahliye talebi yine reddedildi

“Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen boynundan aşağısı felçli olan ağır hasta tutsak Abdullah Turan için AYM'ye yapılan tahliye talepli başvuru reddedildi.

Metris 2 Nolu R Tipi Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan boynundan aşağı felçli ve yatalak ağır hasta Abdullah Turan’ın tahliyesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan başvuru reddedildi.

AYM, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen başvuruyu reddetti. 24 Kasım’da fenalaşması üzerine aynı gece iki kez Başakşehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılan, hastanede yapılan rutin muayyenin ardından tedavi altına alınmadan tekrar cezaevine gönderilerek, karantina hücresine konulan Turan’ın, tahliye başvurusunun reddedilmesine, “Medikal tedavisinin kurumda uygulandığı, fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulandığı, günlük ve kişisel ihtiyaçların hasta bakım personelleri tarafından yerine getirildiği…” gerekçe gösterildi.

GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

AYM’nin Turan’ın tahliye edilmemesine dönük sunduğu gerekçelerin gerçekleri yansıtmadığını, hastanede koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yer olmadığı ve bu nedenle tedavisinin yapılmayacağı ifade edildiği için cezaevine geri götürüldüğünü söyleyen avukat Vedat Ece, ayrıca Turan’ın 7 Aralık’ta da fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını aktardı. Ece, Turan’ın aynı şekilde “salgın” nedeniyle cezaevine geri götürüldüğünü ve karantina koğuşuna konulduğu bilgisini paylaştı. Turan’ın son durumunu da AYM’ye bildirdiklerini vurgulayan Ece, Turan’ın durumunun ciddiyetini koruduğunu ve acilen tahliye edilmesi gerektiğinin altını çizdi.