Ahmet Türk İsveç Parlamentosu’nda konuştu

İsveç Parlamentosu'nda toplantıya telekonferans ile katılan yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Hak ve özgürlük talebinde bulunan ve bunun için mücadele eden bütün Kürtler terörist olarak görülüyor” dedi.

Kayyum ile görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, İsveç Parlamentosu'nda bulunan grupların oluşturduğu Kürt Dayanışma Grubu’nun parlamentoda düzenlediği  kayyum karşıtı toplantıya telekonferans ile katıldı. Toplantıya çok sayıda İsveçli parlamenter ve siyasetçi katıldı.

 Yaklaşık bir saat süren görüşmede Türk, parlamenterlerden gelen soruları yanıtladı. İsveçli parlamenterler “Uluslararası dayanışma ne boyuttadır? Sizin özgürlük mücadeleniz neden sekteye uğratılıyor? Size yönelik terörizm yaftayı çalışmalarınızı ne derece de sekteye uğratıyor?” gibi soruları yöneltti.

‘ÖCALAN BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ BİR AKTÖRDÜR’

Türkçe ve Kürtçe konuşma yapan Türk, şunları söyledi: “Türkiye’de terörizm suçlaması sadece PKK’ye yönelik yürütülmüyor. Hak ve özgürlük talebinde bulunan ve bunun için mücadele eden bütün Kürtler terörist olarak görülüyor. Öcalan, barış için önemli bir aktördür ve barış için rol oynuyor. Ancak üzerinde ağır bir tecrit uygulanarak bu rolü oynaması engelleniyor. Kürtlerin mücadelesi sadece kentlerini kurtarmaya yönelik değil, bütün Ortadoğu’yu demokratikleşme mücadelesidir. Bize yönelik saldırı mülteci meselesinde de görüldüğü gibi Avrupa’yı da etkiliyor.”