Bülbül: Bunun adı nebbaşlık

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Agit İpek’in cenazesinin ailesine kargo ile gönderilmesinin kötülüğün en zirve noktası olduğunu vurguladı.

Dersim’de girdiği çatışmada şehit düşen HPG gerillası Agit İpek’in cenazesinin ailesine kargo ile gönderilmesine yönelik tepkiler giderek büyüyor.

ANF’ye konuşan HDP Milletvekili Kemal Bülbül, iktidarın yaptığının adının nebbaşlık (mezar hırsızlığı) olduğunu söyledi. Bunun düşmanlıkla, karşıtlıkla açıklanamayacağını ifade eden Bülbül, bu uygulamanın iktidarın bütün kurumlarıyla bittiğini, iflas ettiğini ve bir suç örgütüne dönüştüğünün açık göstergesi olduğunu kaydetti.

Bu suç örgütünün salgını bile fırsatta çevirdiğine işaret eden Bülbül, “HDP belediyelere kayyum atanması, Kulp’ta bir senaryo planlayıp siyasi tutsakların infaz yasa değişikliğine dahil edilmesinin engellenmesi, sağlık emekçilerine dair tutum, sokağa çıkma yasağı ile yapılan planlamalar, bunların hepsi suçun birer parçaları. Ancak bir çocuğunun cenazesinin annesine kargo ile gönderilmesi tüm bu uygulamalarının zirve noktası” dedi.

‘İNSANLIKTAN ÇIKMANIN BARİZ GÖSTERGESİ’

İnsanlık tarihinin bugüne kadar böyle bir şeye tanık olmadığını belirten Bülbül, bu iktidarla bu kötülüğün de yaşadığını söyledi. Bir de utanmadan bu uygulamayı savunabildiklerini hatırlatan Bülbül, “AKP’li bir vekil utanmadan mecliste ve tüm kameraların önünde bu uygulamayı ‘usule uygun’, ‘ne olacak birkaç kemik parçası’ diyerek savunabiliyor. Bu ne kadar insanlıktan çıktıklarının, soruna nasıl baktıklarının çok bariz ve açık göstergesi” diye tepki gösterdi.

Bundan böyle bu hükümetin bir şeyi çözmesini beklemek ve herhangi bir soruna ilaç olacağını düşünmenin gülünç olduğunu vurgulayan Bülbül, bu hükümetin miladın tamamen dolduğunu ve kendini kurtarma peşinde olduğunu kaydetti. Sokağa çıkma yasağını bile planlayamayan bir hükümetle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bülbül, “18 yıldır paraları çalıp, çırpıp, yediler. Paraları naklettikleri yer kalmadı; şimdi de halka ekonomik imkanlar sunacakları yerde, bağış adı altında hırsızlığa başka bir kılıf uyduruyorlar” dedi.

‘BUNDAN DAHA ÖTE NE OLABİLİR?’

Bu son cenaze olayının sözün bittiği nokta olduğunun altını çizen Bülbül, iktidarın bu uygulamayla sadece bir anneye, bir aileye değil, insanlık ve inançsal değerlere karşı suç işlediğini vurguladı. Parti olarak bu suça yönelik gereken girişimlerde bulunacaklarını aktaran Bülbül, salgınla faşizan uygulamaları daha da derinleştirdiğine işaret ederek, “Bundan ötesi ne olabilir? Bir cenaze kargo ile gönderilebiliyorsa, bundan daha ötesi herkesi teker teker katledip, cenazelerini sokakta bırakmak olacak herhalde” diye konuştu.

‘DUR DEMEDİN ZAMANI GELDİ’

Bu durum karşısında toplumsal olarak da bir reaksiyon göstermek gerektiğini belirten Bülbül, yaşamını yitirmiş bir insana bu yapılanın bütün toplumu ilgilendirdiğini söyledi. İnfaz yasası değişikliğinde de benzer bir durum yaşadığını dile getiren Bülbül, insanların sağlığından, güvenliğinden, yaşam hakkından sorumlu olan devletin, infaz yasası değişikliğiyle insanları adeta idama mahkûm ettiğini kaydetti. Bülbül, son olarak iktidarın tepe noktaya ulaşan bu hukuksuzluğuna, bu kokuşmuşluğuna dur demenin zamanı geldiğini vurguladı.