CDK-F: Her Kürt, bir aileyi kardeş edinmeli

Kürdistan halkı ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Kardeş Aile" kampanyasına ilişkin CDK-F tarafından yapılan açıklamada, "Bu kampanya sıradan bir maddi yardım kampanyası değildir. Bu zor süreçte her Kürt, Kürt bir aileyi kardeş edinmeli" denildi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), koronavirüs salgınından etkilenen Kürdistanlı ailelerle dayanışmak amacıyla başlatılan "Kardeş Aile" kampanyasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Bu zorlu süreçte Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılara önemli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, Kürdistan halkının maddi ve tıbbi imkansızlıklardan dolayı salgına karşı gerekli olan tedbirleri almakta zorlandıkları belirtildi.

Covid-19 salgınının bütün dünyayı etkisi altına aldığı ve her gün binlerce insanın ölümüne neden olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kürt halkı da hem Avrupa’da hem de Kürdistan’da bu salgından yoğun bir şekilde etkilemektedir. Özellikle Kürdistan’ın Kuzeyi'nde çok ağır bedeller ödeyen belli yerler ve yıllardır savaşın sürdüğü Rojava, Şengal ve yine yaklaşık 1 yıldır ağır bir ambargo altında bulunan Maxmur halkı bu salgın sürecinden en fazla etkilenen yerler olmuştur.

Maddi ve tıbbi imkansızlıklar halkımızı bu salgına karşı gerekli olan tedbirleri almasını çok zorlamaktadır. Salgına karşı alınması gereken önlemler hayati bir önem taşıyorken bu imkansızlıklar yüzünden yapılamaması biz Avrupa’da yaşayan halkımız için kabul edilemez olmalıdır. CDK Fransa olarak Avrupa’da Heyva Sor öncülüğünde başlatılan "Kardeş Aile" kampanyasına katılımın startını vermiş bulunuyoruz."

YARDIM DEĞİL İNSANLIĞIMIZA SAHİP ÇIKMA KAMPANYASIDIR

Fransa genelinde 17 toplum merkezi, yine kadın meclisleri ve inanç kurumları ile bu kampanyanın en güçlü şekilde yürütüleceğine değinilen açıklamada, "5 günlük zamanda 600 dolayında aileye ulaşıldı ve yakın zamanda bu sayıyı binlere taşımak için seferberlik ruhu ile çalışacak, tüm bileşenlerimizle kampanyaya güç vererek kardeş aile hedefine ulaşacağız.

Halkımızın ve dostlarımızın şunu iyi bilmesi gerekiyor. Bu kampanya sıradan bir maddi yardım kampanyası değildir. Bu kampanya aynı zamanda ve özellikle yurtseverlik görevimizi yerine getirme, insanlığımıza sahip çıkma kampanyasıdır. Hiçbir Kürt, Kürdistan’da kardeşi, yurttaşı ölümle yüz yüzeyken evinde rahat oturmamalıdır.

CDK-F olarak tüm meclislerimiz ve tüm bileşenlerimizle halkımız için hayati önem taşıyan bu kampanya çalışmasına aktif bir şekilde katılıyor ve bu kampanyayı birebir pratikte yürütüyoruz. Son olarak Fransa’da yaşayan halkımızı ve halkımızın dostlarını bu kampanyaya katılmaya ve diğer halkları da katmaya çağırıyoruz" denildi.