Esenyurt’taki Demokrasi Nöbetinde polis vekillere saldırdı

Esenyurt Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti’nin son gününde polis milletvekillerine saldırdı. Kitlenin üzerine plastik mermilerle sardıran polis, HDP'li milletvekillerini darp etti. Saldırıda fenalaşan HDP Milletvekilli Kemal Bülbül hastaneye kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığın talimatıyla Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine yönelik gerçekleştirilen kayyum işgalini protesto etmek için Esenyurt Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti’nin son gününde polis saldırısı yaşandı. Nöbette HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Kemal Bülbül, Ömer Öcalan, Saruhan Oluç, Necdet İpekyüz yanı sıra CHP Milletvekilli Ali Şeker, İstanbul KESK Şubeler Platformu, Yeşiller ve Sol Gelecek ‘in temsilcileri katıldı. Nöbet öncesi etrafını ablukaya alan polis, vekillerin kitleyle alana girmesine izin vermedi. Bu keyfi uygulamayı protesto eden milletvekilleri ve polis arasında arbede yaşandı. Kitleye içi biber tozu dolu plastik mermilerle saldıran polis, vekilleri kalkanlarla itekleyerek darp etti. Darp sırasında gözlüğü kırılan HDP Milletvekilli Kemal Bülbül fenalaşarak ambülansla hastaneye kaldırıldı.

Nöbet eyleminde çok sayıda kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

OLUÇ: BASKILARLA MÜCADELEMİZ ASLA DURDURULAMAZ!

HDP Milletvekilli Ömer Öcalan polis saldırısına, “Devlet yönetiminde kabadayılık ve mafya olmaz siz kabadayılık yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterirken, HDP Milletvekilli ve Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da bu yasakçı ve baskı ortamını kınadı. Kendilerine destek olmak için gelen sendika ve siyasi partilere teşekkür eden Oluç, yaşanan kayyum darbesi karşısında ülkedeki tüm demokrasi güçlerinin 40 küsur gündür birlikte davrandığını vurguladı. Esenyurt Meydanı’nda hep beraber tutmak istedikleri nöbetin yine polis tarafından engellendiğini belirten Oluç, “Türkiye’deki adalet, hukuk, eşitlik mücadelesinin asla ama asla bu tür baskılarla durdurulamaz” dedi.

‘HALK İRADESİNDEN SÖZ EDENLER HALK İRADESİNİ GASP EDİYORLAR !’

KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Özlem Tolu, kayyum darbesine karşı HDP ile her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan anti-demokratik uygulamaların hız kesmeden sürdüğünü hatırlatan Tolu, “Seçim olduğu zaman halk iradesinden söz edenler, bugün halkın iradesini gasp ederek bu anti-demokratik uygulamaların devamına vesile oluyorlar. Biz sadece belediyelerde değil, KHK’lerle ihraç edilen arkadaşlarımızın yerine de kayyum atandığını biliyoruz ama biz emekten, demokrasiden ve barıştan yana olan tutumumuzdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Açıklamaların ardından HDP Milletvekilleri ve CHP Milletvekilli Ali Şeker dışında kimseyi meydana girmesine izin vermeyen polis, etrafta slogan atan kitleye tekrar saldırdı. Çok sayıda yurttaşın sıkılan plastik mermilerden yaralandığı saldırıda, halk bir ağızdan, “Kayyumlar giderecek biz kalacağız”, “HDP halktır halk burada” sloganlarını attı.