GÜNDEM 30 EYLÜL 2019

30 Eylül 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kayyumlara karşı başlatılan nöbet eylemleri ve buna bağlı eylemler takip edilecek.

- Üç büyükşehir belediyesinin gasp edilmesinden beri eylem ve etkinliklerin yasak olduğu Adana’da, merkezin tam ortasındaki İnönü Parkı da barikatlarla kapatılarak girişe izin verilmiyor.

- Kayseri'de bulunan Bünyan 2 No'lu Cezaevi'nde kalan tutsak Şeyhdavut Başkan tedavisi engellendiği için 87 gündür açlık grevinde.

- 4 Kasım Darbesi’ni ele alan ‘Değişen Bir Şey Yok/Meclis’ten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri’ kitabı, 22 yılda ve öncesine uzanan süreçte, iktidarların Kürt siyasetine karşı tavrını ele alıyor.

- Bir milyon üniversite mezunu işsizlerden bir olan Zeynep Eren, Sidar Soyürün ve A.K. işsizliğin psikolojilerini bozduğunu zaman zaman ise kendilerini ‘işe yaramaz’ hissettiklerini söyledi.

- Türk devletinin saldırıları ve Suriye rejiminin baskılarına rağmen KPC - Demokratik, Şêrewa’da çocukların eğitimsiz kalmaması için bulabildiği evlerde eğitime devam ediyor.

- Birleşmiş Milletler, 2030 yılına kadar köleliğin sona erdirilmesi için günde 10 bin insanın kölelikten kurtarılması gerektiğini açıkladı. BM’ye göre Dünyada 40 milyon insan köle durumunda.