GÜNDEM 10 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

HDP’li Sarısaç, iktidarın en büyük baskıyı cezaevlerinde uyguladığına dikkat çekerek, "Cezaevleri neredeyse Guantanamo’ya çevrilmiş durumda, büyük baskılar ve insan hakları ihlalleri yaşanıyor" dedi.

Amed Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Emin Çoban, Kürdistan ve Türkiye'de yaşanan çocuk hakları ihlallerine ilişkin "Türkiye'de çocuklara yönelik her türlü istismar, hak ihlali, şiddet ve katliam cezasızlık politikası ile sonuçlanıyor" dedi.

Bağdat ve Hewler arasında yapılan Şengal anlaşmasına tepki gösteren Şengal Meclisi Sorumlusu Neam Bedel ve Şengal Demokratik Meclisi Eşbaşkanı Xezal Reşo, bu anlaşma ile Êzidî halkının kazanımlarının yok edilmek istendiğini belirttiler.

Liderler zirvesi öncesi AP’nin en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi’nin Grup Başkanı Manfred Weber, “Erdoğan’ın oyun ve provokasyonlarına son verilmeli” diyerek Türkiye’ye silah ambargosu uygulanmasını istedi.

Yunanistan makamları, Ankara rejiminin Somali vatandaşlarına vize vererek, bunları önce İstanbul'a, oradan da Yunanistan'a taşıdığı tepkisinde bulundu.

Yayınlanan yeni bir araştırmaya göre 651 Amerikalı milyarder, pandeminin başından bu yana servetlerini arttırdılar.

Çin’in yağmur, kar ve dolu gibi hava olaylarını düzenleme teknolojisini yayma projesi kendisi açısından oldukça faydalı olsa da komşu ülkelerle yeni bir tür krize neden olabileceğinden endişe ediliyor.