Harbiyeli öğrencilerin annelerine saldırı ve gözaltı

Polis, Harbiyeli öğrencilerin annelerine saldırdı. 12 anne tartaklanarak gözaltına alındı.

Darbe girişimi sonrası müebbet hapis cezası verilen Harbiyeli öğrencilerin anneleri ile yaklaşık 7 aydır kayıp olan Mustafa Yılmaz’ın annesi, Meclis’in Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Annelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da destek verdi.
Harbiyeli Anneler’in çocuklarının durumunu ve taleplerini anlattığı sırada yapılan eylemin yasal olmadığını belirten polisler, eylemi engellemeye çalıştı.

'ÖĞRENCİLERE YIKILMAK İSTENİYOR'

Öğrencilerden birinin annesi olan Melek Çetinkaya, hukuksuz yere yüzlerce kişinin cezaevinde tutulduğunu söyledi. Çetinkaya, “Çocuklarımızın 15 Temmuz’dan sonra ‘kahraman askerler’ diye haberleri yapıldı. Çocuklarımızın balistikleri alındı, ateş etmedikleri ve kimseyi öldürmedikleri ortada olmasına rağmen, 15 Temmuz askeri darbesi askeri öğrencilerin ve on beş günlük erlerin üzerine yıkılmaya çalışılıyor" dedi.

SALDIRI VE GÖZALTI

Polisler, kendilerini alkışlarla protesto eden annelere saldırdı ve 12'sini tartaklayarak gözaltına alındı.
Milletvekilleri, annelerin tartaklanarak gözaltına alınmasına yine Meclis önünde yaptıkları açıklama ile tepkilerini gösterdi.