HDP’li vekil Güven hakkında fezleke hazırlandı

HDP’li vekil DTK Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında Amed’deki Demokrasi Nöbeti’nde yaptığı bir konuşma gerekçe gösterilerek fezleke hazırlandı.

HDP’li üç büyükşehir belediyesinin 19 Ağustos’ta gasp edilmesine karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti’ne 11 Eylül günü katılarak bir konuşma yapan HDP’li vekil Leyla Güven hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma ardından Amed’deki Cumhuriyet Başsavcılığı Güven hakkında fezleke hazırladı. Fezleke’nin Türk meclisine gönderileceği bildirildi.

Güven, 11 Eylül’deki konuşmasına özetle şunları ifade etmişti: "Kürt halkı üzerinden zulmü eksik etmeden ayakta kalmaya çalışanlar yenildi. Halkımız büyük bir emek ve çaba ile kayyumları gönderdi. Mesele bir kaç belediye değil mesele AKP-MHP'nin çöküşüdür. Günlerdir kayyumu anlatmaya çalışıyorlar. Kayyum onların elinde kaldı. İçinden çıkamıyorlar. AKP-MHP zor durumda. HDP İl binası önünde bir provokasyon sergileniyor. Ama oyunları tutmuyor.

Savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran HDP değil. Savaşı çıkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Kürt sorunu devam ettiği müddetçe gerillaya da katılımlar olacak çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak.”