Kayyum rektörü protesto ettiği için 27 gündür tecritte

Türk hükümetinin Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör Melih Bulu’yu atamasını protesto ettiği için tutuklanan Şilan Delipalta, 27 gündür tecrit altında tutuluyor.

Ankara rejiminin atadığı kayyum rektörü protesto ettiği gerekçesiyle tutuklanan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Şilan Delipalta’nın yaklaşık bir aydır tecrit altında olduğu bildirildi.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Bakırköy Cezaevi’ndeki Delipalta'yla görüştükten sonra, “27 gündür, havalandırmaya çıkmadan, tecritte tutulduğunu ve artık koğuşa geçmek istediğini söyledi. Güler yüzlü, umutlu, güçlüydü. Herkese selamı var" dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Stajyer ve Öğrenci Komisyonu da Şilan Delipalta’ya ilişkin Twitter üzerinde bir paylaşımda bulundu.

Komisyon, "Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektörü protesto ettiği için tutuklanan Şilan Delipalta, 27 gündür havalandırmaya dahi çıkarılmadan tecrit hücresinde tutuluyor. İnsan hakları eylem planı açıklayanlara sözümüzdür: Tecrit insanlık suçudur! Şilan Delipalta serbest bırakılsın!" dedi.