Mızraklı için yapılan tahliye talebi reddedildi

Kayseri 2 No’lu T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve kronik kalp hastalığı olan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın koronavirüs nedeniyle tahliye edilmesi talebi reddedildi.

Görevden alınan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Selçuk Mızraklı’ya, itirafçı Hicran Berna Ayverdi’nin ifadeleri doğrultusunda “Örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 yıl 4 ay 15 gün ceza verildi.

Kayseri 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevinde 176 gündür tutuklu bulunan Mızraklı’nın avukatı Muhsin Bilal, müvekkilinin tahliyesi için Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Av. Bilal dilekçesinde, cezaevlerine de sıçrayan koronavirüsün kronik kalp hastalığı bulunan müvekkili için hayati risk oluşturduğunu belirterek, Mızraklı’nın tahliye edilmesini istedi. Talebi değerlendiren Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, verdikleri 9 yıl 4 ay 15 günlük cezayla dosyadan el çektiklerini ve dosyanın kanun yolu aşamasında olduğu için bu yöndeki taleplerin üst mahkemelere yapılması gerektiğine işaret etti.

Talebi yine de değerlendiren mahkeme, Mızraklı’nın tahliyesi için sağlık gerekçesinin tek başına yeterli olmayacağı iddiasıyla talebi reddetti.