Muş'ta YSK 'bile' AKP'yi reddetti 

AKP'nin seçim sonuçlarıyla ilgili Muş'ta yaptığı itirazdan istediğini alamadı. 

AKP’nin Muş’ta 24 Haziran seçim sonuçlarına yaptığı itiraz üzerine 29 Haziran’da Malazgirt, Varto, Korkut, Hasköy ve Bulanık’ta yapılan oy sayımı sona erdi. Buna göre, AKP lehine sonuç alınmazken, daha önce geçersiz oyların sayımının yapıldığı merkez ilçe oylarının sayımı için İl Seçim Kuruluna başvuru yapıldı. 

YSK'DEN RET

İl Seçim Kurulu, merkez ilçede bulunan 278 sandıkta yapılan sayımlarda herhangi bir hatanın bulunmadığını ve yeniden yapılacak bir sayımın hukuki bir yarar sağlamayacağı kanaatine vararak başvuruyu reddetmişti. AKP Muş İl Başkanlığı, ret kararı ardından aynı gün içerisinde başvuruyu Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taşıdı. Başvuruyu karara bağlayan YSK, İl Seçim Kuruluna karşı merkez ilçe oylarının yeniden sayımının yapılmasını reddetti. 

HDP'DEN HALKA TEŞEKKÜR

HDP, Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, partisinin sandıklara yansıdığı gibi 3 vekil çıkardığını dile getirerek, "Halkımızın oylarının çalınmaması için, sandıktan çıkan iradenin gasp edilmemesi için gece gündüz mücadele ettik. Bütün halkımıza mücadelelerinden dolayı teşekkür ederiz. Muş’ta halkın iradesi tecelli etmiştir” dedi.