Nijni Novgorod’ta Kürt Kültür Otonomisi kuruldu

Rusya’nın Nijni Novgorod kentinde Kürt Kültür Otonomisi bir etkinlikle kuruluşunu duyurdu.

Rusya Federasyonu Nijni Novgorod kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Kültür Otonomisinin kuruluşunu bir etkinlikle duyurdu. Yapılan etkinliğe Kürtlerin yanı sıra farklı halklardan kurum temsilcileri de hazır bulundu. Ayrıca Rusya Kürtler Federal-Sosyal Kültür Otonomisi Eş Başkanı Liyana Smoyan, Rusya Êzîdîler Kongresi yetkilileri de hazır bulundu.

Otonomi kuruluşunun Êzîdîlerin kutsal bayramı olan Êzî bayramında olmasının kendileri için anlamlı olduğunu söyleyen Nijni Novgorod Kürt Kültür Otonomisi Başkanı Vlademir Smoyan şöyle konuştu;

“Rusya’nın farklı kentlerinde yaşayan Kürtler Otonomi örgütlemeleriyle kendilerini örgütlüyorlar. Bir süredir Nijni Novgorod kentinde de bu konuda çalışmalarımız vardı. Bu ay Otonomimiz resmi olarak onaylandı ve en kısa zamanda konferansla kendi sistemimizi kurmaya çalışacağız. Bugünü bizim için önemli kılan bir diğer konu ise açılışın Êzî bayramına denk gelmesidir. Bilindiği gibi Êzî bayramı Êzîdî inancı için çok önemli bir bayramdır. Bu vesileyle tüm Êzîdî halkımızın da bayramını kutluyorum.”

Smoyan’ın konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar da Kürt Kültür Otonomisinin açılışını kutlayan konuşmalar yaptı.