GÖRÜNTÜLÜ

Nursel Aydoğan: Abdullah Öcalan olmadan sorun çözülmez

Sürgündeki eski vekil Nursel Aydoğan, Oslo ve İmralı görüşme sürecinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dahli olmadan Kürt sorununun çözülemeyeceğini gösterdiğini söyledi.

NURSEL AYDOĞAN

AKP-MHP tarafından yürütülen çözümsüzlük politikasından da sonuç alamayacağını belirten HDP’nin eski vekillerinden Nursel Aydoğan, “En kısa zamanda bir çözüm ve barış sürecine dönmek, sadece Kürtler için değil, tüm Türkiye halkları için tek çıkar yoldur” dedi. 


ANF’ye konuşan HDP’nin eski vekillerinden Nursel Aydoğan, barıştan ve çözümden yana olduklarını ve bunun için mücadele ettiklerini belirterek, mevcut tabloda  barış ve çözüm mücadelesinin zorluğunu ve sonuç almanın güçlüğünün farkında olduklarını söyledi. AKP, Ergenekon, MHP ve diğer ortaklarla devam eden bir süreçte çözüm ve barış beklemenin zor olduğunu görebildiklerini kaydeden Nursel Aydoğan, şunları söyledi: “Kürt sorunu, artık sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun ve dünya devletlerinin, özellikle Ortadoğu’da hesapları olan güçlerin de sorunu. Her zaman şuna inanıyoruz; Kürt meselesini çözüme ve barışa götürecek olan, halkın kendi öz gücüdür. Tabii ki dış faktörler ve dış güçler de var; bunlar da önemli. Kürt halkının, çözüm ve barış isteyen dostları, sol sosyalist ve demokrasi güçleriyle birlikte yürüteceği mücadele belirleyici olacaktır.”

AKP-MHP VE ERGENEKON ORTAKLIĞI SONUÇ ALAMAZ

Artık dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve güçlerin, bu sorunun çözülmesi gerektiğini bildiğini; Türkiye’nin bunu görmemesinin mümkün olmadığını belirten Nursel Aydoğan, şunları ifade etti: “Hem Oslo hem de İmralı görüşme süreci, bunu bildiklerini; İmralı olmadan, Sayın Öcalan bu sürece dahil olmadan meselenin çözülemeyeceğini kanıtlıyor. Ama bu konuda bir geriye dönüş var. Geçmişi tamamen reddeden ve bu reddiye üzerinden yeni bir süreç geliştirmek istiyorlar. AKP-MHP ve Ergenekon ortaklığının bundan bir sonuç alamayacağını düşünüyorum. En kısa zamanda bir çözüm ve barış sürecine dönmek, sadece Kürtler için değil tüm Türkiye halkları, giderek ekonomisi bozulan, dünyanın en mutsuz insanlarının yaşadığı ülkeler arasına giren bir ülke için tek çıkar yoldur.”