Stêrk TV’de ‘Kardeş Aile’ kampanyaları için özel yayın

Stêrk TV, 15 Nisan Çarşamba günü Avrupa saati ile 18.00’da koronavirüs pandemisinden etkilenen ailelere yardım amacıyla başlatılan “Kardeş Aile” kampanyası kapsamında canlı yayın düzenleyecek.

Kuzey Kürdistan ile Türkiye’de HDP’nin ve Avrupa’da ise Heyva Sor a Kurdistan’ın koronavirüs pandemisinden kaynaklı olarak ihtiyacı olan ailelerle dayanışmak amacıyla düzenlediği “Kardeş Aile” kampanyasına ilişkin Stêrk TV’de 15 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’dan itibaren canlı yayın düzenlenecek.

BULDAN: İHTİYACI OLANLARA ULAŞMANIN YOLUNU BULACAĞIZ

Koronavirüs pandemisinde işini kaybeden, ekonomik olarak ciddi sorun ile karşı karşıya kalan ve çalışamayacak durumda olanlar için HDP Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de “Kardeş Aile” kampanyası başlattı. Kampanyaya ilişkin açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan 5 Nisan günü yaptığı açıklamada şunları belirtmişti: “İhtiyaç sahibi olan her insana, ihtiyaç sahibi olan her kesime mutlaka ulaşmanın yol ve yöntemlerini arayıp bulmak ve bu insanlara bir şekilde ulaşmak bizlerin gündeminde olan bir meseledir. Bu kapsamda Kardeş Aile Kampanyası’nı bugün itibariyle başlatmış oluyoruz. Bu bir dayanışma ve birlikte olma kampanyasıdır. Buradan kampanyamızın sloganı olan ‘Bizler Paylaşıyoruz Bizler Dayanışıyoruz' sloganını tüm Türkiye’ye iletmek istiyorum.
Kendi binanızda ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşın, mutlaka dayanışın. Kendi sokağınızda ihtiyaç sahibi olan insanlarla dayanışma içerisinde olun. Kendi mahallenizde dayanışma içerisinde olun. Kendi kentlerinizde, ilçelerinizde ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşın.
Bu süreçte, böyle bir kampanyaya, dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacımız var.”

HEYVA SOR DA BAŞLATTI

Heyva Sor a Kurdistan ise 8 Nisan günü yaptığı açıklamada “Kardeş Aile” kampanyası başlattığını kamuoyuna duyurdu.

Heyva Sor a Kurdistan açıklamasında “Heyva Sor a Kurdistanê bu olağanüstü durum karşısında halkımızın dayanışması ve bu zor günlerin üstesinden gelebilmesi için ‘Kardeş Aile’ kampanyası başlatmıştır” dedi.

CANLI YAYIN İÇİN NUMARALAR

Stêrk TV’deki canlı yayına 15 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’dan itibaren, 0032 53 64 88 27 ve 0032 5368 00 22 ile 00 32 484 28 31 67 numaralı Watsap hattı üzerinden katılım sağlanabilir.