1 ABD ve 1 Alman savaşçının kimlikleri açıklandı

Minbic Askeri Meclisi, işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin saldırlarında yaşamını yitiren 2 enternasyonal savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

 

Minbic Askeri Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, "Minbic’in özgürleştirilmesinden sonra birçok gönüllü enternasyonal arkadaş, güçlerimize yardımcı olmak için kentte kalmıştır. Özellikle bu yoldaşlar Türk devletinin Suriye’deki savaş sahnesine işgal rolüyle girmesini kabul etmemiştir, sivillere karşı yürütülen zulüm ve teröre karşı tahammül etmemişlerdir. Robîn Agiri ve Zana Ciwan, Minbic Askeri Meclisi saflarında savaşçılarla beraber olan ilk enternasyonal grubunda yer almaktadır ve bu arkadaşlarımız ısrarla işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı direnişte yer almak istemiştir" dedi.

Açıklamada şu hususlara da dikkat çekildi:

"Her iki arkadaşımızda 24 Kasım günü işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Minbic’in batısında yer alan köylere yönelik saldırılarında savaşarak direnmiş, işgalci Türk ordusuna ait uçakların saldırısında şahadete ulaşmıştır.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde doğan Robîn Agirî arkadaşımız Temmuz 2016’da Suriye halklarının devrimine katılmıştır ve bir konuşmasında şunları söylemiştir: “Rojava ve Kuzey Suriye’de halkların özgürlük için devrimi var. Ben bu kutsal mücadelede yer almak için geldim.”

Almanyalı Zana Ciwan arkadaş ise Eylül 2016’da Minbic Askeri Meclisi saflarında yer almış ve bir konuşmasında şunları belirtmiştir: “Rojava ve Kuzey Suriye’deki savaşın benim için büyük bir anlamı var. Çünkü burada yaşayan halk ne zulmü ve köleliği ne de terörü kabul etmiyor. Sonuna kadar bu demokratik devrime destek vereceğim.”

Yaşamını yitiren 2 savaşçının kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Robîn Agirî

Adı Soyadı: Michael Israel

Ana adı: Jennifer

Baba adı: Michael

Doğum Yeri: Lodi, California

Şahadet Yeri ve Tarihi: 26-11-2016 / Minbic

***

Kod Adı: Zana Ciwan

Adı Soyadı: Anton Leschek

Ana adı: Tatjana

Baba adı: Heinz

Doğum Yeri: Bielefeld, Germany

Şahadet Yeri ve Tarihi: 26-11-2016 / Minbic