12 günlük işkencenin ardından tutuklanan 2 genç tahliye edilmedi

Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde 12 gün işkence gördükten sonra tutuklanan Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen tahliye edilmedi. Gençler duruşmada yaşadıkları işkenceyi anlattı.


Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde 12 gün gözaltında tutulduktan sonra çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan devrimci gençler Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen'in yargılanmasına bugün başlandı.
Urfa Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan iki genç, gözaltında gördükleri işkenceyi anlattı.
Genç ve Kösemen'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 11 Ocak 2017 tarihine erteledi.

12 GÜN İŞKENCE GÖRMÜŞLERDİ

23 Temmuz'da Urfa'da gözaltına alınan Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen, kaba dayak, çıplak arama, tecavüz ve ölüm tehdidi, haya sıkma gibi işkencelere tabi tutuldu. 
Genç'e zorla kolonya içirilmeye çalışan polisler, iki devrimci genci, sorgu boyunca çıplak şekilde, gözleri bir bez parçasıyla ve elleri arkadan bağlı şekilde tuttu.
Açlık grevinde olan gençlere, günlerce şeker bile verilmedi. Savcı, gençlerin talebi olan şekeri vermek yerine, gençlere zorla müdahalede bulunulması için hastaneye sevk etti. Ancak Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen, serum bağlanmasını reddetti. Doktorlar da gençlerin talebini yerine getirdi, serum bağlamadı.

İDDİANAMEDE İŞKENCEYE İLGİNÇ YORUM

İddianameyi hazırlayan savcı Muhammet Ali Korkmaz, iki gencin gördüğü işkenceler üzerine "suçtan kurtulmaya çalışıyorlar" iddiasında bulunarak, işkenceci polislere sahip çıktı.
Savcı Korkmaz, iddianamede şu sözlerle işkenceyi savundu: "Örgüt üyelerinin bir çoğunun yaptığı gibi aleyhlerine delil oluşturmamak için işkence iddiasıyla açlık grevi yaparak savunma yapmadıkları... 
... şüphelilerin sorgudaki savunmalarının suçtan kurtulmaya dönük olduğu..."