3 gerillanın cenazesi Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi

Dersim kırsalına yönelik 16-22 Ekim tarihlerinde yapılan hava bombardımanında yaşamlarını yitiren HPG gerillalarından 3'ünün cenazesi, Malatya’daki Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi.

Dersim'in Pülümür Vadisi bölgesinde yer alan Roj Deresi ile Kutu Deresi mevkisine yönelik 16 ve 22 Ekim tarihlerinde savaş uçakları ile yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren HPG gerillalarından 3’ü cenazeleri, Malatya Adli Tıp Kurumu'nda (ATK)  yapılan otopsi işlemlerinin ardından kentteki Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi. 

Bölgeye yönelik 16 Ekim’de yapılan hava bombardımanında 14 HPG’linin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Ancak Adli Tıp’a 13 cenazede getirildi. Bu cenazelerden 12’si daha sonra aileleri tarafından teşhis edilip, yetkililerden teslim alındıktan sonra düzenlenen törenlerle toprağa verilmişti.

Yaşamını yitiren HPG’lilerden Hüseyin Ertürk’ün (Ferhat Zagros) ailesi, kuruma getirilen diğer cenazeyi teşhis edemediği için, kurumda bekletilen diğer cenazenin aynı bombardımanda yaşamını yitiren Doğu Kürdistan'ın Sakız kentinden olan HPG'li Feridun Nurizade’ye (Xebat Çilçema) ait olabileceği öne çıktı. 

Yine 22 Ekim tarihinde Pülümür kırsalına yönelik yapılan hava bombardımanı sonucu yaşamlarını yitiren 9 HPG’linin cenazesi kentteki Adli Tıp kurumuna getirildi. Yapılan otopsilerin ardından cenazelerden 7’si aileleri tarafından teşhis edildi.

Aynı bombardımanda hayatlarını kaybettikleri HPG tarafından açıklanan Doğu Kürdistan’ın Maku kentinden Zeynep Omayimilan (Zilan Rojhat) ile Sedat İncesu (Ozan Muş) isimli gerillaların cenazeleri ise teşhis edilmedi.

 

 

Adli Tıp Kurumu’nda bekletilen kimlikleri açıklanan bu üç isme ait olduğu düşünülen ancak, teşhisleri yapılmayan bu cenazelerin, dün ATK morgundan alınarak kentteki Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildiği öğrenildi.