Çukurca’da 5 asker öldürüldü

Çukurca’nın Geman karakoluna yönelik düzenlenen eylemde 5 askerin öldürüldüğü bildirildi. Gerilla güçleri, Şemdinli ve Gever’de de Türk ordusuna yönelik eylem düzenledi.

Alınan bilgilere göre 6 Ağustos günü akşam saat 19:00’da Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Geman karakoluna yönelik iki koldan eşzamanlı eylem düzenlendi. Eylem sırasında karakolun avlusunda bekleyen transit bir araç ve aracın yanında bekleyen 5 asker hedef alınıp ağır ve hafif silahlarla vuruldu.

ANF muhabirlerinin yerel kaynaklar ve HPG yetkililerinden aldığı bilgilere göre bu eylemde 5 asker öldürüldü.

Öten yandan dün öğlen saatlerinde Şemdinli’nin Çeman asayişi ve karakoluna gerillalar eylem düzenledi. Burada da ölü ve yaralı askerlerin olduğu aktarıldı.

Yine dün akşam saat 19:00 sularında Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Alişer tepesi havanlarla vuruldu. Çok sayıda roketin tepedeki askerlerin mevzilerine isabet ettiği bildirildi. Ancak Türk ordusunun ölü ve yaralıları hakkında net bilgi edinilemedi.

Bu eylemlerden sonra bölgede hava hareketliliği başlatan Türk ordusuna ait uçaklar gece saatlerinde Xakurke bölgesini bombaladı.