'Önder Apo'nun özgürlüğü hepimizin tarihi sorumluluğudur'

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride ilişkin konuşan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Rêwar Awdanan, "Önder Apo'nun özgürlüğü için mücadele etmek hepimizin omuzlarındaki tarihi bir sorumluluktur" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin konuşan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Rêwar Awdanan, Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele etmenin herkesin omuzlarındaki tarihi sorumluluk olduğunu söyledi. Awdanan, Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün bölgede özgürlük, demokrasi, adalet, barış ve eşitlik için mücadele eden herkesin zaferi olacağını kaydetti.

Tecridin nedeninin Öcalan'ın özgürlük felsefesi olduğunu dile getiren Awdanan, "Önder Apo'ya neden tecrit uygulanıyor, diye bakmadan önce Önder Apo'nun ne yaptığından dolayı bu esaretin, bu tecridin uygulandığına bakmak lazım. Önder Apo her şeyden önce felsefesi, düşüncesi ve fikriyle Kürt halkının kölelik zincirlerini kırdı. Kürt halkı ve ezilen sınıflarla başlayan mücadele bölge halklarının özgürlük felsefesi haline dönüştü. Önder Apo'nun yürüttüğü mücadeleyle halklar için bir özgürleşme projesi gelişti. Bunun en somut örneği de Rojava devrimidir. İşte başta faşist Türk devleti olmak üzere işgalci güçlerin kabul etmediği hazmettiği şey budur" diye kaydetti.

'BİR HALKIN SİYASİ İRADESİNE TECRİT UYGULANIYOR'

Awdanan, Kürt halkı ve bölge halklarına yapılan saldırıların toplamının Öcalan'a yönelik olduğunu belirterek, "Önder Apo'nun yarattığı özgürlük felsefesi karşısında mücadele edemeyenler, bu felsefenin asıl kaynağına yani Önder Apo'ya saldırıyorlar. Mesela bugün Türk devletinin Kuzey Kürdistan'daki saldırıları, Rojava'ya yönelik saldırı ve tehditleri, Güney'deki işgalci hareketleri hepsi Önder Apo'nun felsefesine yönelik savaşın birer parçalarıdır. Ama asıl büyük savaş Önder Apo'nun kendisine karşı veriliyor. Türk devletinin saldırıları, Kürt halkının siyasi iradesini kırma ısrarıdır. Bu saldırılar da Önder Apo'ya yönelik gelişiyor. Çünkü Önder Apo bir halkın siyasi iradesidir" dedi.

TASFİYE ISRARINA KARŞI DİRENİŞ ISRARI

Türk devletinin saldırıları karşısında Öcalan'ın büyük bir direniş içerisinde olduğunu ifade eden Awdanan, devletin tasfiye ve imhada ısrar ettiği sürece Öcalan'ın da direnişte ısrar ettiğini söyledi. Awdanan, "Yapılan her türlü saldırı karşısında Önder Apo büyük bir direniş içerisinde. Bu direniş 19 yıldır İmralı Adası'nda kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Önder Apo buradaki direnişiyle Kürt halkı ve Ortadoğu halklarına ölümden yaşamı çıkartmıştır. Türk devleti sömürgecilikte, tasfiye ve imhada ısrar ettikçe Önder Apo direnişte ısrar ediyor. Bu ısrar da devam edecektir" ifadelerinde bulundu.

'HALK ÖCALAN'DAN VAZGEÇMEYECEK'

Kürt halkının Öcalan'daki ısrarından asla vazgeçmeyeceği vurgusunda bulunan Awdanan, şöyle devam etti: "Türk devletinin ya da tecridin arkasındaki diğer güçlerin hayalleri boşa çıkacaktır. Çünkü Önder Apo yeni bir insan çıkardı ortaya. Artık Kürt halkı tüm geleceğini Önder Apo'da görüyor. Çünkü yüz yıl önce inkar edilen, ülkesi parçalanan, dili ve kültürü yasaklanan hatta ölümün kıyısına getirilen bu halk, Önder Apo'nun felsefesi ve mücadelesiyle yeniden canlandı ve bugünkü konumuna geldi. Bu halkın verdiği mücadele bununla da kalmayarak bölgenin kaderini belirliyor."

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜNDE'

"Bugün artık Kürt halkı kendi özgürlüğünü Önder Apo'nun özgürlüğünde; Önder Apo'nun özgürlüğünü de kendi özgürlüğü olarak görüyor" diyen Awdanan şu ifadelerde bulundu: "Bunu birkaç yıl öncesine kadar Kürt halkı için söyleyebilirdik. Ama bugün artık bu Kürt halkını da aşmış ve bölge halkları için de geçerli olmuştur. Çünkü bölge halkları da bunu görüyor. Bugün başta Rojava olmak üzere Kürt halkıyla omuz omuza mücadele eden halklar, bunu yaratan felsefenin Önder Apo'nun felsefesi olduğunu çok iyi biliyorlar."

'HEPİMİZİN OMUZLARINDAKİ TARİHİ GÖREV'

Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmenin herkesin omuzundaki tarihi bir görev olduğunu hatırlatan Awdanan, "Önder Apo'nun özgürlüğü için mücadele etmek hepimizin omuzlarındaki tarihi bir sorumluluktur. Eğer ki bir insan bütün ömrünü özgürlük, barış, eşitlik ve adalet için adamışsa ve bunu demokratik ulus temelinde tüm bölge halkları için yapmışsa ona karşı bir sorumluluğumuz var. Önder Apo'nun özgürlüğü sadece Kürt halkının özgürlüğü de olmayacak bölgede bu büyük değerler için mücadele eden her gücün ve halkın da zaferi olacaktır" diye kaydetti.