Şaho dağlarında yangın ve çatışma

İran ordusunun Şaho dağlarına yaptığı top atışları sonucu çıkan yangın 3 gündür devam ediyor. Ayrıca dün bölgeden çatışma haberleri de gelmeye başladı.

İran rejiminin Sinê eyaletine bağlı Kamyaran kenti sınırları içerisinde kalan Şaho dağlarına yaptığı top atışları sonrası başlayan yangın üçüncü gününde devam ediyor.

İran rejim güçleri 7 Ağustos günü, Şaho dağlarının Kamyaran kenti sınırları içerisinde kalan Tengîwer ve Palengan mıntıkasını "askeri tatbikat alanı" ilan ederek, bölgede askeri hareketliliğe girişmiş ve top atışları yapmaya başlamıştı.

Edinilen bilgilere göre, yaşanan hareketlilik sonrası dün Şaho dağlarında çatışma çıktı ve İran ordusundan 3 pasdar öldü. Ancak çatışmanın kim ya da kimlerle yaşandığı konusunda net bilgilere ulaşılmadı.

Top atışları sonucu bölgede çıkan yangın da devam ederken, yangını söndürmek isteyen yurttaşlara ise İran güçleri tarafından izin verilmedi.

Rejim güçlerinin köylülere ve çevrecilere 7-13 Ağustos tarihleri arasında bölgenin "tatbikat alanı" olduğu ve evlerinden çıkmamaları uyarısı yaptığı öğrenildi.

Bölgeden ANF'ye bilgi veren yurttaşlar, Tengîwer ile Palengan köylerine çok sayıda pasdarın sevk edildiğini ve pasdarlardan çoğunun farklı dillerde konuştuğunu söyledi.