Şemdinli’de çatışma, Şapatan’da provokasyon

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gerillalar ile Türk ordusu arasındaki çatışmalar devam ediyor. Şapatan köyünde ise Türk ordusu kirli planlar devreye koydu.

Bölgedeki ANF muhabirlerinin edindiği bilgilere göre, gerilla güçleri 13 Ağustos günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Çeme Kurke Asayişi’ne yönelik eylem hazırlığı yaparken Türk askerleri tarafından fark edildi. Bunun üzerine yaklaşık bir saat şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmanın sonuçlarına ilişkin net bilgi edinilemedi.

Diğer yandan 14 Ağustos günü Şemdinli’nin Haruna tepesine yönelik sızma eylemi yapan gerilla güçleri, burada bir grup askerle karşılaştı. Yaşanan kısa süreli şiddetli çatışma sonucunda 2 asker öldürüldü, çok sayıda asker ise yaralandı. Ölü ve yaralı askerler akşam saatlerinde skorsky helikopterle bölgeden götürüldü.

14 Ağustos günü Şemdinli’nin Ronahi tepesine ise havan eylemi düzenlendi. Çok sayıda havan mermisinin askerlerin mevzilendiği tepeye isabet ettiği bildirildi.

ŞAPATAN’DA KİRLİ TUZAK

Diğer yandan Türk ordusunun Şemdinli’nin Şapatan köyünde kirli provokasyonlara başvurduğu bildirildi. Köyün bazı mıntıkalarına patlayıcı yerleştiren Türk askerleri, bunun gerillalar tarafından yapıldığına dair propaganda yapmaya başladı. HPG’nin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.