Şemdinli ve Çukurca’da Türk ordusuna ağır darbe

Gerilla güçleri, Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Şemdinli’deki operasyonun koordinesi öldürüldü.

ANF’nin edindiği bilgilere göre, 5 Ağustos günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde operasyona çıkan Türk askerleri, gerilla güçlerinin bombalı tuzağına düştü. Skorsky tipi helikopterin koordine tepesinde indirme yapmak istediği esnada meydana gelen patlamada, operasyon koordinesinin de aralarında olduğu 10’dan fazla Türk askeri öldürüldü.

Operasyon komutasının öldürülmesi sonucu operasyonun kısmen geri çekildiği, bazı askeri birliklerin de arazide saklandığı bildirildi.

Diğer yandan yine 5 Ağustos günü Rubarok taburu ve çete tepesine yönelik bir eylem gerçekleştirildi. Burada birçok mevzinin havanlarla hedef alındığı, askeri bir biranın ve çok sayıda aracın yandığı öğrenildi. Ancak ölü ve yaralı askerlere ilişkin net bilgi edinilemedi.

ÇUKURCA

Gerilla güçleri Çukurca’daki koordine tepesine de bugün sabah eylem düzenledi. Buradaki eylemde ise 4 askerin öldürüldüğü bildirildi.