Şengal Direniş Birlikleri Komutanı: Toprağımızı savunacağız

YBŞ komutanlarından Dijwar Feqir, "Bu toprağın çocuklarıyız, yerimizi yurdumuzu savunduk ve bu uğurda kan döktük. Burayı savunacağız" dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından Dijwar Feqir, Şendal'deki son duruma ilişkin Stêrk TV haber bültenine telefon bağlantısı ile katıldı.

Konuşmasının başında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık ve güvenlik durumuna işaret eden Feqir, Kürt halkı ile aynı duygu ve düşünceyi paylaştıklarını ve Öcalan'dan derhal sağlıklı bir bilginin gelmesi gerektiğini vurguladı.

Kerkük’ten sonra Heşdi Şabi ile Irak güçlerinin Şengal’e yöneleceği netlik kazandığını söyleyen Feqir, "Şengal'deki peşmerge gücü dün gece Şengal’i terk etti" bilgisini verdi.

Heşdi Şabi güçlerinin şuan Şengal'deki peşmerge mevzilerinde bulunduğunu, ancak bölgedeki Êzidî toplumu ile mevcut durumda herhangi bir gerginlik yaşanmadığını söyledi.

YBŞ'nin durumuna ilişkin ise Dijwar Feqir, "Savunma mevzilerimizdeyiz. Hem Şengal şehir merkezi, hem de Şengal dağındaki mevzilerimizi koruyoruz" diye konuştu.

Dijwar Feqir "Burada kan döktük ve bölgemizin savunmasını yaptık. Herkesin buna saygı duyması ve böyle bir yaklaşım içinde olması gerekiyor. Bizler bu toprağın çocuklarıyız. Burayı savunduk, kan döktük. Burayı savunmaya devam edeceğiz’’ dedi.