Ağrı'da 'HAYIR' buluşmaları: Güzel günler göreceğiz!

DTK, HDK, HDP, DBP ve TJA’ın ortak planlaması doğrultusunda Serhat’ta halkla buluşma etkinliği Ağrı merkez ile devam etti.

Referanduma yönelik halkla buluşma etkinlikleri Ağrı merkezde devam etti. Buradaki buluşmaya HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan ile DBP ile HDP’nin MYK ve PM üyeleri katıldı. 
Tahir Elçi Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinlik öncesi referandum heyeti, kent merkezinde yoğun ilgiyle karşılandı. Halkın sevgi gösterileri arasında HDP, DBP bayrakları ve sarı, kırmızı, yeşil renkli “HAYIR”, “NA” flamaları ile süslenen alanda toplanan kitle saatler önceden heyeti beklemeye başladı. Ağrılıların coşkusu heyetin alana varmasıyla doruğa çıktı. Yağan yağmura rağmen referandum heyeti, büyük bir coşkuyla karşılandı.

'CİZRE, SİLOPİ, ANA DİL İÇİN HAYIR'

Konukların takdimi ile başlayan programda DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, halka hitap etti. Şimşek,  hazırlanan yeni anayasada kadının olmadığın belirterek, şöyle konuştu: “Bu anayasada tek millet, tek dil var. Bu anayasaya 'Hayır' diyeceğiz. Kürt halkını tanımayan bir hükümet ve siyaset var. Kürt halkını inkar eden zihniyete karşı, hayır diyeceğiz. Ağrı isyanında Ağrı halkına yapılan katliamı unutmadık. Kürt sorununun çözümü için 2 yıl önce geliştirilen süreç vardı. Sayın Öcalan'ın projesi barış projesiydi. 'Ben 6 ayda bu sorunu çözerim' dedi. Ama ne yaptılar? AKP 'Kürt yoktur' dedi, masayı devirdi.  Kürt halkı mücadelesini sürdürecek. Cizre, Silopi, ana dilde eğitim, Kürt kimliğinin tanınması için 'Hayır' diyoruz. Ağrı halkının onlara verecek oyu yoktur."

Şimşek’in ardından yoğun alkış eşliğinde söz alan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Ağrı’nın tarihte hep rolünü oynadığını hatırlatarak, "Siz Ağrı İsyanı'nın torunları, Sema Yüce’nin arkadaşlarısınız” ifadelerini kullandı. 

'13 YILDIR BOŞ VAATLERDE BULUNUYORLAR'

AKP hükümetinin 13 yıldır boş vaatlerde bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, “Diyorlar doğalgaz Ağrı’ya gelecek. Ağrı'da doğalgaz var mı? Geldi mi? Yanı başınızdaki doğalgaz, Kayseri’ye, Konya’ya gidiyor. Ağrı’nın 5 yıldır bir hastanesini bitiremediniz. Dün Başbakan doğalgaz diyor, hastane yapacağız diyor. İyi de başbakan sen olmayacaksın, kim adına söz veriyorsun. Başbakan istifasını vermiş, Cumhurbaşkanı durdurmuş. Binali Yıldırım 'Hayır' diyecek. Çocukları, Yıldırım Ailesi 'Hayır' diyecek" diye konuştu. 

'GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ'

Tendürek eteklerinde DBP’li Cezmi Budak’ın anısına ‘Hayır’ diyeceklerini kaydeden Yıldırım, “Ağrı 16 Nisan'da tavrını gösterecektir. Süreç burada bozulmuşsa Ağrı bunun cevabını verecektir. Mücadelemiz boşa gitmeyecektir. Toprağa düşmüş hiçbir can huzursuz olmayacaktır. Bu mücadelenin çoğu gitti azı kaldı. Hep birlikte güzel günler göreceğiz" diye belirtti.

Yıldırım’ın konuşmasının ardından heyet, alkışlar, zılgıtlar eşliğinde alandan ayrılarak, Patnos ilçesindeki buluşmaya katılmak üzere hareket etti. 

PATNOS

Ağrı’nın Patnos ilçesine ulaşan referandum heyeti, ilçe girişinden buluşmanın yapılacağı HDP İlçe Örgütü önüne kadar yoğun bir sevgi seliyle karşılandı. İlçe merkezindeki esnafı selamlayan heyet, HDP, DBP bayrakları ile Kürtçe ve Türkçe “NA”, “HAYIR” flamaları ile süslenen alanda halk ile buluştu. 
Misafirlerin tanıtılmasının ardından söz alan DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, Patnos halkının ortaya koyduğu coşkuyla referandum rengini belli ettiğini ifade ederek, “7 Haziran’da 80 vekil gönderdiniz Meclis'e, AKP hükümeti ne yaptı? Siyasi darbe yaptı. İradenize darbe yaptı. Buna karşı ev ev, sokak sokak çalışacağız. Barışı, eşitliği ve özgürlüğü karşılayacağız” dedi. 

'DİRİ DİRİ YAKANLARA OY YOK!'

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım, buradaki konuşmasına ise Kürt Alimi İzzet Yıldırım ile Hozan Serhat’ı anarak başladı. Yıldırım, “ 16 Nisan’da birlikte yaşayacak mıyız? Onu oylayacağız. Bu halkın çocuklarını vahşet bodrumlarında diri diri yakanları oylayacağız" dedi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Patnos’ta sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Yıldırım, “O gün kedilerin trafolara girmesine izin vermeyin! Bunlar yalanla dolanla buraya geldiler. TV’leri bize yasakladılar. Eş Genel Başkanımız ve parti gerçeğimiz onun başkanlık hayalini suya düşürmüştü. Bu yüzden tutsak aldılar. Tutsaklar siz rahat olun, onu yine başkan yaptırmayacağız. Bu halk özgürleşecek, eşit yaşayacağız” diye konuştu. 

Esnafın ve halkın yoğun ilgisiyle ilçeden ayrılan heyet, Muş’un Malazgirt ilçesindeki buluşmaya katılmak üzere yola koyuldular.