Ahmet Türk: Mücadelemize devam edeceğiz

Tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, cezaevinden gönderdiği mesajında, "Umudunuzu kırmayın. Demokrasinin, özgür geleceğin mücadelesi bedelsiz olmuyor. Mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Tutuklu Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Silivri 9 Nolu Cezaevi’nden dihaber’e mesaj yolladı. Moralinin iyi olduğunu vurgulayan Türk, kendisinin tüm yükünü Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’nın taşıdığını söyledi.
Türk, mesajında tutuklanma nedenlerinin hiçbir somut dayanağının olmadığını belirtirken, “Tutuklanmamız siyasi bir karardır. Bunun böyle olduğu zaten belli. Daha tutuklanma kararımız verilmeden hangi cezaevine konulacağımız ve nasıl götüreceğimiz kararlaştırılmıştı. Uçak ve yerimiz önceden ayarlanmıştı” dedi. 

'GÜÇLÜ BİR SİYASİ DURUŞA İHTİYAÇ VAR'

Toplum ve Kürtleri sindirmeye çalışan bir devlet mantığı olduğunu vurgulayan Türk, gündeme ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: 

“Bu mantık sadece Kürtleri hedef almıyor, tüm özgürlük ve demokrasi isteyen herkesi hedef alıyor. Devletin politikalarına itiraz eden herkesi hedef alıyor. Bu tutum ve anlayış bu ülkeyi felakete götürür. Devlet izlediği politikayla öfke ve kin yaratarak milliyetçi kesimlere Kürtleri hedef haline getiriyorlar. Gelecek açısından tehlikeli görüyorum bunu. Bu politikanın kimseye bir yararı yoktur. Türkiye’yi rahatlatacak bir sürece ihtiyaç var. Toplum gerilmiş durumda. Topluma bir şok uygulandı. Bu sürecin normalleşmeye ihtiyacı var. Toplumun bu şoktan kurtarılması için bir fırsat yaratılması lazım. Böylesi gergin bir dönemde barıştan söz etmek zor ama bir normalleşme için zamana ihtiyaç var. Önce normalleşme süreci olmalı ve daha sonra barışın zeminini oluşturmalıyız. Bunun için de güçlü bir siyasi duruşa ihtiyaç var.” 

Türk, mesajının devamında şunları kaydetti: “Bizim mücadelemiz insanlık ve onur mücadelesidir. Biz siyasetçiler sadece Kürtler için mücadele etmiyoruz, demokrasi ve özgürlük isteyen herkes için mücadele ediyoruz. Türk halkıyla kardeşiz, Türk halkının düşmanı değiliz. Coğrafyadaki tüm halklar birbirine muhtaç halklardır. Dolayısıyla, kardeşlik ve barış üzerinde bir politika herkesi büyütür ve kazandırır. Birbirimizi öldürmekle sonuç alamayız."’ 
Herkesin üzerinde bir devlet baskını olduğunu vurgulayan Türk, kendisinin kamuoyunda barıştan yana olan kişi olarak tanındığını ancak buna rağmen tutuklanmasını ise, “Devlet beni tutuklayarak, topluma, ‘sizin en makul olanınızı, barıştan yana olanınızı da tutuklayabiliriz’ mesajı verdi. Durum kötü ama bizlerin barış ve diyalogdan başka bir seçeneğimiz yok. Bir arada yaşamaya muhtacız” diye değerlendirdi. 

'UMUDUNUZU KIRMAYIN'

Kayyum atanan belediyelerden işine son verilen işçilerin durumuna ilişkin üzüntülerini aktaran Ahmet Türk, tüm işçiler ve ailelerine selamlarını gönderdi. 
Ahmet Türk, son olarak şunları ifade etti: “Halkımıza, dostlarımıza selamlarımı iletiyorum. Umudunuzu kırmayın. Demokrasinin, özgür geleceğin mücadelesi bedelsiz olmuyor, bunu biliyoruz. Haklı bir mücadelemiz var. Bu vicdani ve ahlaki bir mücadeledir. Bu nedenle mücadelemize devam edeceğiz.”