AKP'li Urfa Belediyesi'nde yolsuzluk!

AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi, yolsuzluk ve işçi kıyımı ile çalkalanıyor. Urfa Kart sorumlusu Mesut Kayısı'nın yüklü miktarda parayı zimmetine geçirdiği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde adı işçi kıyımı ile anılan Urfa Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma işlerini düzenleyen Belsan Ulaşım Anonim Şirketi, bu sefer de yolsuzluklarla gündeme geldi. “Urfa Kart” adlı ulaşım sisteminden sorumlu 6 yıllık çalışanı Mesut Kayısı'nın, yüklü miktarda parayı zimmetine geçirdiği öğrenildi. Kayısı’nın şirkette 6 yıldır çalıştığı, ancak yolsuzluğa işçi kıyımı yaptığı iddia edilen Nusret Urmak’ın Genel müdürlüğe atanması ile başladığı iddia edildi. Olayın açığa çıkmasının ardından şirket, yazılı bir açıklama ile Kayısı’nın iş akdini fesih ettiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek sorumluluğu üstünden attı.

ALT KADEME İŞÇİLER KOVULDU

Yolsuzluk telaşına düşen şirket, Kayısı’yı denetleme yetkisi olmayan ve alt kademelerde çalışan, İ.A., B.D., M.S., C.S., H.B., M.B.A., İ.K, M.B., M.N. isimli 9 çalışanını işten çıkardı. Şirketin adı işçi kıyımı ile anılan Genel müdürü Nusret Urmak ise, basına yaptığı açıklamada işçilerin yolsuzluk şle bağlantılı çıkarılmadığını, çıkarılmaların performansa dayalı olduğunu ve rutin bir işlem yapıldığını belirtti.

DENETLEME YOK!

Öte taraftan zimmete para geçiren Kayısı’yı denetleme yetkisinin sadece Genel müdür Nusret Urmak, genel müdür yardımcısı ve muhasebe müdüründe olduğu öğrenildi. Şirket çalışanları, Kayısı’nın denetlenmediğini, ne kadar miktarda parayı zimmetine geçirdiğinin ise tespit edilemediğini belirttiler.

ÖNCE PRİM SONRA KOVULMA

Genel müdür Nusret Urmak’ın “Tamamen performansa dayalı” dediği işten çıkarmalarda, M.B isimli çalışanın bir önce ki ay performans yüksekliğinden prim aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca yolsuzluğu ve işten çıkarılmaları sorduğumuz Urmak “İşten çıkarılmaların tamamen performansa dayalı” olduğunu tekrarladı.