Amed'de adalet arayışı: Mehmet Salih Taşdemir soruldu

Amed'de insan hakları savunucuları ve ailelerin adalet arayışı devam etti. Bu haftaki eylemde Mehmet Salih Taşdemir için adalet istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta düzenledikleri oturma eylemlerinin 443'üncüsünü gerçekleştirdi. İHD Şubesi Konferans Salonu'nda yapılan eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Raci Bilici, yıllardır kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması için mücadele ettiklerini belirterek, zaman aşımı ile faillerin cezasız kalmayacağını hatırlattı.

BİLİCİ: MÜCADELEMİZ SONUÇ ALANA KADAR SÜRECEK

Bilici, adaletin sağlanması için mücadele ettiklerini dile getirerek, "Devlet kayıpların nerede olduğunu ve faillerin kim olduğunu biliyor. Her şey arşivlerde mevcut, faillerin itirafları var. Devlet gerçek ile yüzleşmeden adalet sağlanmayacaktır. Kayıplar bulunana kadar, failler cezalandırılana kadar, yüz yıl da geçse mücadelemiz sürecektir" dedi.

TAŞDEMİR'İN HİKAYESİ

İHD Şubesi Kayıp Komisyonu Üyesi Hasan Yalçın ise, 1994 yılında Adana'da evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Salih Taşdemir'in hikayesini anlattı. Taşdemir'in eşi Saniye Taşdemir, kendisini arayan bir kişinin eşinin Mardin Alay Komutanlığı'nda tutulduğunu ve durumunun çok kötü olduğunu aktardığını söyledi. Taşdemir Ailesi’nin tüm girişimlerine rağmen 23 yıldır Mehmet Salih Taşdemir'den haber alınamıyor.

ANNE TEKDAĞ: GÖZLERİM GÖRDÜKÇE ARAYACAĞIM

Amed'de 1993 yılında "faili meçhul" cinayete kurban giden Mehmet Tekdağ'ın annesi ve 1994 yılında gözaltında kaybedilen Ali Tekdağ'ın ablası İffet Tekdağ da söz aldı. Oğlu ve kardeşinin öldürülme şekli failler tarafından itiraf edildiğini ve bunların medyaya yansıdığını ifade eden Anne Tekdağ, "Gözlerim gördükçe, ayaklarım tuttukça ben kardeşimin kemiklerini aramaya devam edeceğim. Devlet biliyor, itiraflar var, kayıplarımız ortaya çıkarılmalı. Tek vasiyetim; kayıpların bulunması ve faillerin yargılanmasıdır" diye konuştu.