Annesinden sonra babası da hapsedilecek

Gülsen Dalpolat cezaevinde, eşi de cezaevine girecek. 7  yaşındaki Emircan, Bayburt Cezaevi'ni hastane, annesinin de burada ninesine refakatçı olarak kaldığını biliyor.

Dört çocuk annesi Gülsen Dalpolat, Ardahan’da KJA’da yürüttüğü faaliyetler nedeniyle tutuklanırken "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle cezası onanan eşi de cezaevine girecek. Biri 7 yaşında 4 çocukları ortada kalacak.

Ardahan'ın Göle ilçesinde yaşayan Dalpolat Ailesi, Türk yargısının hukuksuzluğuyla mücadele ediyor. Nurbay ve Gülsen Dalpolat çiftinin Emircan, Leyla, Aslan ve Ceylan adında 4 çocuğu var. 3 ay 20 gündür cezaevinde olan anne Dalpolat'ın ardından baba Nurbay Dalpolat da cezaevine girecek. Küçük Emircan ile birlikte 3 çocuğu okula giden Dalpolat çiftinin çocukları ortada kalacak.

Anne Gülsen Dalpolat, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında KJA’da çalışmalar yaptığı ve toplantılarına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 13 gün gözaltında kaldıktan sonra, Ardahan Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan Dalpolat “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla 6 Temmuz 2017’de tutuklandı. Dalpolat, Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

GAZETE VE ATKI SUÇ DELİLİ

Nurbay Dalpolat, evinde yapılan aramada el konulan kırmızı-yaşıl-sarı toka, Selahattin Demirtaş'ın atkısı, 3 tane Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin suç delili sayıldığını söyledi. Dalpolat’ın KJA çalışmalarına katıldığını kabul etmesi “örgüt üyeliğini destekler nitelikte” delil olarak gösterildi. Hakim, 4 çocuk annesi Dalpolat’ı kaçma şüphesini gerekçe göstererek hakkında adli kontrol kararı vermedi ve tutuklanmasına karar verdi.

BABA DA CEZAEVİNE GİRİYOR

7 yaşındaki Emircan annesinin yokluğuna alışamamışken, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlardan ötürü hakkında “Cumhurbaşkanına hakaretten” dava açılan babası Nurbay Dalpolat da 26 Temmuz 2017'de gözaltına alınarak savcılık ifadesinin ardından, Göle Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme, Dalpolat’a 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi. Dalpolat, Yargıtay’da kesinleşen kararda, Göle Cumhuriyet Başsavcılığına hükmün ertelenmesine ilişkin yapılan başvurunun ardından ceza 4 ay ertelendi. 23 Kasım 2017'de bitecek olan ertelemenin ardından Nurbay Dalpolat tutuklanarak cezaevine konulacak. Dalpolat’ın da tutuklanmasıyla birlikte küçük Emircan annesiz ve babasız kalacak.

ANNESİNİ HASTANEDE BİLİYOR

Hiçbir şeyden haberi olmayan Emircan’a, annesinin hasta olan ninesine refakatçi olarak kaldığını söyleyen baba Dalpolat, şunları aktardı: “Annesinin halen cezaevinde olduğunu bilmiyor. En son Kurban Bayramı'nda annesini gördü. Gittiği Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi'ni hastane olarak biliyor. Emircan, annesinin cezaevinde olduğunu hala bilmiyor. Bazen geceleri annesini rüyasında sayıklıyor. Sürekli annesini soruyor. Benim 6 teyzem var onlar ninemin yanında gitsin, annem artık eve gelsin, diyor.”