Asos'ta İran keşif yaptı, Türkiye bombaladı, YNK sessiz!

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye yakınlarındaki Asos dağına yönelik hava saldırısının ayrıntıları netleşiyor. Alınan bilgilere göre, Asos dağında İran uçakları keşif yaptı, Türk savaş uçakları ise bombaladı, YNK ise sessiz.

Türk savaş uçakları önceki gece Süleymaniye yakınlarındaki Asos dağına yönelik hava saldırısı düzenledi. Medya Savunma Alanları dışında bulunan Asos dağı, Rojhilat (Doğı Kürdistan) sınırında bulunuyor. YNK’nin hakim olduğu bu bölgeye ilk defa hava saldırısı düzenlendi. 

ANF’nin YRK kaynaklarından edindiği bilgilere göre, söz konusu saldırı Türkiye ile İran tarafından ortak organize edildi. Saldırı öncesinde İran’a ait İnsansız Hava Araçlarının bölgede keşif yaptığı ve koordinatların Türkiye’ye verildiği belirtiliyor. 

Asos dağında Doğu Kürdistan Birlikleri (YRK) Güçleri de bulunuyor. Rojava, Güney ve Kuzey Kürdistan’a düşmanca saldıran Türk devleti, Asos’u bombalayarak saldırıları Doğu Kürdistan’a da taşımış oldu. 

Diğer yandan, saldırıya karşı Güney Kürdistanlı partilerden herhangi bir açıklamanın gelmemesi dikkat çekti. Saldırının olduğu bölgeye hakim olan YNK, şimdiye kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı.