GÖRÜNTÜLÜ

Baba Yıldız: Oğlumla gurur duyuyorum

Dersim’deki operasyonda yaşamını yitiren HPG savaşçısı Eyüp Yıldız (Zinar Stêrk) Batman Karşıyaka Mezarlığı'na geçtiğimiz Çarşamba günü defnedildi. Yıldız ailesi 3 gün boyunca taziyeleri kabul etti.

Taziye ve törende konuşan baba Ayhan Yıldız, ''Benim oğlum başta olmak üzere bütün Kürt çocukları açlıktan sefaletten ve cahillikten bu yolu çizmiyorlar ve eline silahı alıp ta dağa çıkmıyorlar. Yüzyıllardır bizleri sömüren, bizleri ötekileştiren, bizleri yok sayan ve yüzlerce, binlerce defa bizleri soykırımdan geçiren zihniyete karşı bu yolu seçmişler. Eğer benim oğlum gerçekten de isteseydi kendine çok farklı bir hayat seçebilirdi ama bu yolu seçti. Ben onunla gurur duyuyorum. Babası olarak ben onunla gurur duyuyorum'' dedi.

Baba Yıldız konuşmasına şöyle devam etti: “Bu savaşın kazananı olmaz ve hiç kimse bu savaşta kazanmayacak. Bir Zinar (Eyüp) gitti, 20 tane Zinar yerine gelecek. Eğer ki biz kardeş isek, eğer ki ülkemiz bir ise, vatanımız bir ise ve biz din kardeşi isek, gelsinler bu sorunu oturalım, konuşalım. Konuşarak bu sorunu halledelim. Ölmekle öldürmekle bu iş bitmez ve bitmeyecek de. Bizim yüreğimiz yanıyor, bizim yüreğimiz yandı ama bu Kürtlerin ve bu ülkenin son ölümü olsun'.'