Barış Anneleri yarın tecride karşı alanda olacak

Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve hak ihlallerine karşı yarın yapacakları eyleme hazırlanan Barış Anneleri, “Türk, Kürt fark etmez, herkesin bu sese ses vermesi gerekiyor” dedi.

Yıllardır beyaz tülbentlerine işledikleri barış umuduyla yollarda olan, canlı kalkan eylemlerinden Meclis kapılarına kadar her yerde barış için mücadele eden Barış Anneleri tecritte karşı da yine alanlarda olacak. Yarın 16.00’da Amed’in Koşuyolu Parkı’nda oturma eylemi yapmaya hazırlanan Barış Anneleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaşmış tecridin kaldırılmasını ve cezaevlerinde uygulanmak istenen tek tip kıyafet dayatmalarının bir an önce son bulması için tüm halkı dayanışmaya çağırdı.

‘BİRLİK OLMALIYIZ’

Öcalan'ın çözüm süreciyle ilgili çabaları ve yaklaşımlarının devlet tarafından reddedilişinin Kürt halkına yaklaşımı ortaya koyduğunu ifade eden Barış Annesi Seher Gülenç "Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi lanetliyorum, yapılanlar adalete sığmıyor" diye konuştu.

Yapılmak istenenin özelde Kürt halkını cezalandırmak, sindirmek, yıldırmak olduğunu söyleyen Seher Gülenç, tek tip kıyafet uygulamaları için de "Bu bir işkence biçimidir, durdurmak istiyorsak birlik olmalıyız" diye belirtti.

'TÜM KÜR HALKI TECRİT EDİLİYOR’

OHAL ve KHK ile yapılmak istenenin aslında Kürt halkına korku ve endişe vermek olduğunun altını çizen Barış Annesi Halise Albay ise "Yıllardır devletin her türlü katliam ve zorluklarıyla karşılaştık ama hiç bir dönem baş eğmedik. Başta Öcalan üzerindeki tecrit olmak üzere cezaevlerinde uygulanmak istenen tek tip kıyafet dayatmalarından derhal vazgeçilmeli" diye konuştu.

Son olarak Salı günü yapacakları oturma eylemlerine ilişkin çağrıda bulunan Halise Albay, "Türk, Kürt fark etmez, OHAL'i ve KHK'ları ahlaki bulmayan kabul etmeyen herkesin bu sese ses vermesi gerekiyor. Haksızlığı birlikte yenelim" dedi.