Birlik: Vicdan ve Adalet Nöbeti ile geleceğe sahip çıkalım

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Van’da polisin ablukaya aldığı Musa Anter ve Barış Parkı’ndan halka seslenerek, demokrasi, özgürlük ve geleceğe sahip çıkma çağrısında bulundu.

Vicdan ve Adalet Nöbeti Van’da yoğun abluka ve polis kuşatması altında sürüyor. Grup toplantısının ardından Vicdan ve Adalet Nöbeti ziyaretlerle sürüyor. Ağrı’nın Doğubayazıt ve Diyadin ilçesinden gelen kitle nöbet eylemcilerini ziyaret ederek destek verdi.

Yoğun polis ablukasına karşı Van Valisi Murat Zorluoğlu ile görüşen HDP milletvekilleri görüşmeden bir sonuç alamadı.

'HALKIMIZIN DİRENİŞİYLE SÜRDÜRÜYORUZ'

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ilk günü ANF’ye değerlendirdi. Birlik, vicdanı olan herkesi nöbeti sahiplenmeye çağırırken şunları söyledi:

"Diyarbakır’da başlattığımız Vicdan ve Adalet Nöbeti tüm engellemelere rağmen İstanbul’da sürdü. İstanbul’dan devraldığımız nöbeti bugün Van’da başlattık. Ancak Van’da daha ağır engeller ve koşullarla karşılaştık. Tam anlamıyla bir kuşatma var. Halkın iradesi tecrit altına alındı. Yasakçı ve vicdanını kaybeden anlayış burada da karşımıza çıktı. Tecrit altında olan Van halkıdır. Uzun bir zaman parka girişimiz engellendi, halkın girişi engellendi ve özgür basının girişi engellendi. Bu yüzden grup toplantımıza 1.5 saat geç başladık. Ama halkımızın direnmesi ve sahip çıkmasıyla Adalet ve Vicdan nöbetini sürdürüyoruz. En büyük vicdansızlığını ve adaletsizliği AKP yaptı. Nerede yaptı; Cizre’de, Roboski’de yaptı, Semih ve Nuriye’de yaptı. 

'TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ'

Demokrasi ve özgürlüğün gelmesi önce vicdanların buluşması lazım. O zaman bu ülkede barıştan, demokrasiden ve barıştan söz edebiliriz. Bu açıdan tüm halkımızı vicdana, adalete, geleceğine sahip çıkmak için Vicdan ve Adalet Nöbetine bekliyoruz.”