GÖRÜNTÜLÜ

Bismillilerden çağrı: ‘HAYIR’da birleşelim

Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan Bismilliler, halkları ‘Hayır’da birleşmeye ve 16 Nisan günü sandığa giderek oy kullanmaya çağırdı.

ANF’ye konuşan Bismilliler şunları söyledi:

BURHAN ZÜMRÜT: Halkların tekrar katliama uğramaması için, müzakere sürecinin tekrar canlanması ve kötü gidişata dur diyebilmek için ‘Hayır’ diyoruz. Bu doğrultuda halkımızı duyarlı olup daha fazla mağduriyet ve ölüm yaşanmaması içi ‘Hayır’ demeye davet ediyoruz. Boykota gerek duymadan herkesin saffını belli etmesi lazım. Tek millet, tek bayrak, tek dil üçlemesine karşı çoğunluğun istemlerinin hakim olması ve ifade özgürlüğü için ‘Hayır’da birleşelim.

YASEMİN ŞEYHMUSOĞLU: Kürt halkının şimdiye kadar yaşadığı haksızlıklar için, Kürt halkının ve Kürt dilinin özgürlüğü için, Kürtler üzerinde yıllardır oynanan oyunlar için, Kürt halkının artık uyanıp hesap sorması için  ‘Hayır’ diyoruz. 16 Nisan’da AKP iktidarının yıllardır Kürtler üzerinde oynadığı oyunu bozmak için sandık başına gidip ‘Hayır’ diyeceğiz. Sonuna kadar önderimizin ve şehitlerimizin izinde olacağız.

Özellik Kürt annelerine ve kadınlara sesleniyorum. Kadınlar isterse her şeyi başarır. ‘Hayır’ diyerek bu mücadeleye ve geleceğimize sahip çıkalım.

AYDIN KORTAK: Yeni Cizre, Sur, Nusaybinlerin yaşanmaması ve akan kanın artık durması için ‘Hayır’ diyoruz. Milletvekillerimizi tutuklayıp, irademizi gasp ettikleri için ‘Hayır’ diyoruz. Huzur, barış ve halkımızın istemleri için ‘Hayır’ diyoruz. Bu nedenle tüm halkımızı 16 Nisan’da ‘Hayır’ demek için sandık başına gitmeye davet ediyoruz.

EKREM ÇİÇEK: Padişahlık sistemine, halkın iradesine el konulmasına ‘Hayır’. Demokrasi ve barışın hakim olması için ‘Hayır’. Vekillerimizin, belediye eş başkanlarımızın ve Kürt siyasetçilerin tutuklanmasına bir cevap olarak herkesi sandık başına davet ediyoruz. 16 Nisan’da sandıktan çıkacak ‘Hayır’ oyları halkımızın tepkisini ortaya koyacak. Son dönemlerde Kürtler boykota gidecek tarzında söylemler yaygınlaştırılıyor. Bu söylemlere itibar edilmemeli herkes sandık başına gidip sandığına ve oyumuza sahip çıkmalı. Bizim için bir oy bir oydur! Hayır, Hayır, Hayır!..

HAMDİYE ÖZDAŞ: Kürt ve Türk annelerine çağrım ‘Hayır’ da birleşmeleridir. Yeter bu zulmü yaşadık. Çocuklarımız öldürüldü, tutuklandı, evlerimiz talan edildi barış huzur kalmadı. Boykot edin diyorlar. Neden boykot edelim. 16 Nisan hesap günümüz sandık başına gidip ‘Hayır’ diyeceğiz.