BÖG: Michael Israel'in bayrağını yükselteceğiz

Yoldaşları Michael Israel'in yaşamını yitirdiğini duyuran BÖG, "Taşıdığı bayrağı hep yükseklerde tutup zafere taşıyacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Rojava Komuntalığı, Enternasyonalist Özgürlük Savaşçısı Robin Agiri'nin (Michael Israel) yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
BÖG'ün bugün yaptığı açıklamada, "24 Kasım 2016 tarihinde Minbic'in batısında Türk Ordusu ve ÖSO kıyafetli IŞİD çetelerinin saldırısında Enternasyonalist Özgürlük Savaşçısı Robin Agiri (Michael Israel) yoldaşımız ölümsüzleşmiştir" bilgisi verildi.

'KUTSAL MÜCADELEDE YER ALMAK İÇİN GELDİM'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Robin Agiri 'Rojava ve Kuzey Suriye’de halkların özgürlük için devrimi var. Ben bu kutsal mücadelede yer almak için geldim' sözleriyle geldiği Rojava topraklarında enternasyonalist duygu ve düşünceleriyle hareket etmiş ve Suriye-Rojava halklarının en büyük düşmanı AKP-IŞİD faşist çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşmiştir. 
Robin Agiri bir dönem savaşçılarımızla beraber hamlelere katılmış ve beraber yaşam sürmüşlerdir. Birleşik Özgürlük Güçleri olarak Robin Agiri yoldaşın anısını yaşatacağımıza ve taşıdığı bayrağı hep yükseklerde tutup zafere taşıyacağımıza söz veriyoruz."