Dersim’de orman yangını yayılarak devam ediyor!

Dersim bölgesinde uzun süredir hayata geçirilen operasyonlar nedeniyle Pülümür’ün Hakis Bölgesi’nde başlayan yangın yayılarak devam ediyor.  

Valilik tarafından ‘Operasyon var ‘ denilerek hayata geçirilen bombardımanlar doğa katliamlarıyla devam ediyor. Pülümür’ün Hakis Bölgesi’nde iki gün önce başlayan yangının yayılarak devam ettiği öğrenildi. Dersim merkezden dahi görünen yangının olduğu bölgeye gidişler ise engelleniyor. Munzur Özgür Aksın Derneği, Baro Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanından oluşan bir heyetin ise Orman İşleri Müdürlüğü ve Valilik ile görüştüğü fakat heyetin görüşmesi sonucunda da “Operasyon devam ettiğinden kaynaklı yangına müdahale edilemez” denildiği öğrenildi. 

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ise duyarlı olan herkesin önce “Bu yangını niye çıkarıyorsun?” diye sorması gerektiğini belirterek, “Artık iş görüşme olayından çıkmış. İş yangınla sınırlı değil sebebi dağın taşın bombalanmasıdır. Dersim’e dair tüm kurumların ve derneklerin öncülüğünde gidilip yangını söndürmek gerekiyor” dedi.