GÖRÜNTÜLÜ

Din alimleri: İslamiyet’te diktatörlüğe yer yoktur ‘HAYIR’

Bismilli din alimleri; huzur, refah, mutluluk, barış ve gerçek kardeşlik için oylarının rengini açıkladı.

 

AKP-MHP ortaklığıyla dayatılan 16 Nisan referandumu için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken bir çağrı da din alimlerinden geldi. Yaşamak ve yaşatmak için ‘Hayır’ çağrısında bulunan İmam Enver Çelik, şunları söyledi: “Kürdistan’da yıllardır sürdürülen vahşi bir savaş söz konusu. Bu savaşta binlerce gencimiz katledilip, on binlerce insanımız gözaltına alınıp zindanlara hapsedildi. Sur, Nusaybin, Varto ve Gever gibi şehirlerimiz talan edildi. Yaşananların dinde, ahlakta ve insanlıkta bir karşılığı olmamasına rağmen bu katliam ve yıkımı gerçekleştirenler kendine ‘Esedullah Timi’ yani ‘Allahın Aslanı’ diyor. Allah’ın Aslanları insanları katletmez, şehirleri talan etmez! Bu islamın buyruğu değil, Firavun ve Nemrut’un pratiğidir! 6,5 milyon insanın iradesini gasp ettiler ama hala demokrasiden söz ediyorlar. Ayakta kalan şehirlerimizin Sur, Cizre, Şengal ve Kobanê’ye dönüşmemesi, gençlerimizin katledilmemesi, insanımızın göç ettirilmemesi ve bodrum katlarında yakılmaması için ‘Hayır’. Bu kutlu vatanı tek kişiye teslim etmemek için, adalet, huzur, eşitlik ve düşünce özgürlüğü için ‘Hayır’.”

‘HAYIR ÇIKARSA YIKIM VE KATLİAM SON BULACAK’

Türkiye ve Kürdistan halklarına sandık başına gidip oy kullanma çağrısında bulunan İmam Enver Çelik, “Sandık başına gitmemek zulme ‘Evet’ demektir. Peygamberimiz ‘Zulme sessiz kalan zalimdir’ buyurmuştur. Yine peygamber efendimiz, ‘Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır’ buyurmuştur. Bu nedenle genç, ihtiyar, kadın herkes sandıkların başına gitmeli ve oyunu kullanmalı. İnanıyoruz ki bu zalimlerin zulmü karşısında ‘Hayır’ ile zafer bizim olacak. ‘Hayır’ çıkarsa yıkım ve katliam son bulacak. Barış, huzur, kardeşlik ve İslam için; Na, na na! Hayır, hayır, hayır! La, la, la!” ifadelerinde bulundu.

‘BOYKOT GÜÇLÜ BİR ‘EVET’TİR. 16 NİSAN’DA SANDIK BAŞINA’

İslamiyet’te tekçiliğe yer olmadığının altını çizen İmam Refai Baran, “Kuran’ın hiçbir yerinde dikta edin diye bir şey yazmıyor bu nedenle ‘Hayır’ diyoruz” dedi. Kendini dindar ve Müslüman olarak tanımlayan herkese çağrıda bulunan Refai Baran, şunları söyledi: “Herkes, 16 Nisan’da sandık başına gidip dinin gereklerini göz önünde bulundurarak oylarını kullanmalarıdır. İslam bize neyi emrediyor? Hakkı, hukuku, eşitliği, kardeşliği, refahı, mutluluğu, huzuru, selamı ve selameti. Referandumu dayatanlar selamet adına hiçbir şey yapmıyorlar. Önüne gelenle kavgalı, önüne gelenle savaşmak istiyorlar. Her gün başka bir devletle sıkıntı yaşıyoruz. Kürt, Türk, Arap, Çerkez herkesin ‘Hayır’ demesi gerek. Referandum yaklaştıkça bazı kesimler boykot edeceğiz demeye başladı bu tuzağa düşmeyelim. Boykot, güçlü bir ‘Evet’ demektir. Kendini Müslüman olarak tanımlayan hiçbir insan, haksızlığa hukuksuzluğa ‘Evet’ dememeli. Yani Allah’u Teala ‘Zarar göreceğini bilsen dahi hakkı söylemekten geri durma’ buyurur bir ayeti kerimede. Cizre’yi, Sur’u, Nusaybin’i ve Silopi’yi unutmayacağız. 16 Nisan’da yaşananların hesabını sormak için elimize bir fırsat geçecek. Huzur, refah, mutluluk ve gerçek kardeşlik için oyumuzun rengi ‘Hayır’ olsun.”

KARDEŞ KANI DÖKÜLMESİN DİYE ‘HAYIR’

Müslümanlıkta kardeşkanı dökmek haramdır diyen İmam Salih Yıldız ise; ‘’Kardeşkanı akmasın diye ‘Hayır’ diyoruz. Sırf iktidarın istemi yerine gelsin diye kendini Kürt lideri olarak gören bir kişi halka gerçekleri aktarmak için çabalayan genç bir gazeteciyi katletti. Bunun ne İslamiyet’te ne de insanlıkta yeri yok. Vicdanları sızlatan bir durum. Huzur, barış ve kardeşlik için tüm Müslümanlar ‘Hayır’ demeli. Kürdistan’daki tüm halklara çağrım el ele verip kardeşlik hukuku ile bu zulme son vermeleridir” şeklinde konuştu.