Elazığ'da 11 Kürt siyasetçi tutuklandı

Elazığ'da 9 gün önce DBP ve HDP yöneticilerine yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan 11 Kürt siyasetçi tutuklandı.

Elazığ'da 2 Kasım’da Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilere yönelik siyasi soykırım operasyonları kapsamında aralarında DBP il Eşbaşaşkanı Nafiz Koç, DBP eski Eş Başkanı Zehra Konar Alacakaya HDP İlçe Eşbaşaşkanı Suat Yavuz, yöneticiler Nihat Çelebi, Şaban Bal, Ali Haydar Avcı, Erdem Yılmaz, Cumali Omurca, Ali Ormanoğlu, Ramazan Ayan ve adı öğrenilmeyen Söğüt  soyadında bir kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar 9 gün sonra Emniyetteki ifade işlemleri tamamlaması ardından adliye çıkarıldı. Savcılık  tarafından iki guruba ayırarak ifadeleri alındı. İlk grubun ilçesinde olan  Nafiz Koç, Zehra Konar, Ali Haydar Avcı, Nihat  Çelebi ve Şaban Bal hakkında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeki ifadeleri ardından her 5 kişi de tutuklandı.

Diğer 6 kişide savcılık ifade işlemleri ardından haklarında "Sosyal medya paylaşımlar" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiası ile tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen her 6 kişi mahkemece tutuklandı.