Elazığ’da 4 kişi tutuklandı

Elazığ’da gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı. Mahkemeyi takip eden Gazeteci Mehmet Güleş ise "ifadesi var" denilerek gözaltına alındı.

Elazığ’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan DBP Elazığ İl Eşbaşkanı Aynur Akgündüz, Yunus Kaval, Aral Yılmaz, Mehmet Sıdık Çelik, Erhan Güneş ve Songül Demir emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye getirildi. Savcılık tarafından “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 kişiden, Kaval, Yılmaz, Çelik ve Güneş tutuklandı. DBP İl Eşbaşkanı Akgündüz ile Demir ise haftanın 3 günü imza atmak şartıyla “denetimli serbestlik” ile serbest bırakıldı. 

Tutuklananlar Elazığ E Tipi Kapalı cezaevine gönderilirken, 6 kişinin adliye işlemlerini takip eden Gazeteci Mehmet Güleş polisler tarafından kimlik kontrolü yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Güleş'in hakkında daha önce açılan bir soruşturma kapsamında ifade vermesi gerektiği bildirildi. Güleş saatlerce adliyede bekletildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.