Erdoğan telaşı kenti açık cezaevine dönüştürdü!

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Amed'de saat 16.00'da yapacağı referandum mitingi öncesi kent açık cezaevine dönüştürüldü.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın Amed'de yapacakları referandum mitingi için çevre illerden kente getirilen polisler terör estiriyor. Adım başı GBT ve kimlik kontrolü yapılırken, miting alanına korucuların çevre köylerden getirilmesi için belediye araçları seferber edildi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Amed'de saat 16.00'da yapacağı referandum mitingi öncesi kent açık cezaevine dönüştürüldü. Çevre illerden binlerce polisin getirildiği kentte, fiili bir şekilde AKP tabanı dışındakilere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Adım başı polislerin yerleştirildiği kent merkezinin dört bir yanına Türk bayrağı ve Erdoğan’ın fotoğrafları asılırken, helikopterlerin ise sık sık alçak uçuş yapması dikkat çekti.  Mitingin yapılacağı valilik önündeki önlemler de en üst düzeye çıkartılırken, Erdoğan’ın otobüsünün geçeceği Urfa Yolu ve Valiliğe çıkan sokaklardaki CHP ve HDP’nin 'Hayır' afişleri de indirildi.

POLİS GÖLGESİNDEN BİLE KORKUYOR!

Kent merkezinde miting alanına çıkan ve çıkmayan birçok yol trafiğe kapatılması sabah saatlerinden itibaren trafiğin oluşmasına neden oldu.  Her adım başı GBT ve kimlik kontrolü yapan polis ile yurttaşlar arasından sık sık tartışmalar yaşanıyor. Farklı şehirlerde oturan veya doğum yeri farklı kent olan halka polisin “Neden buradasın”, “Ne işin var burada”, “Cumhurbaşkanımızı geliyor, saygısızlık yapmayın” şeklinde yaklaşması kentte tansiyonu yükseltti. Keskin nişancıların yerleştirildiği kenttin yüksek ve işlek caddelerinde, sık sık polisin halka hakaret ve müdahaleleri nedeniyle yer yer gerginlik çıkarken, polise tepki gösteren ismi öğrenilemeyen iki üniversite öğrencisinin Gevran Caddesi’nde gözaltına alındığı öğrenildi.

Üst geçitlere ve kenttin farklı noktalarına kayyumlar ve Valilik tarafından Erdoğan’ın fotoğraflarının üzerinde olduğu “Hoş geldin” pankartları asılırken, Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının olmaması ise dikkat çekti. Öte yandan belediye otobüsleri miting alanına AKP’lileri ve korucuları taşımak için seferber oldu. Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan 40 otobüsün kente bağlı ilçelerden getirilecek korucular için görevlendirildiği öğrenildi. Valiliğin, devlet kurumunda çalışan personellere mitinge katılmaları yönünde zorunluluk getirirken, kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural da belediye çalışanlarına mazeret kabul etmeden mitinge katılmaları ve 'selfi çekmeleri' yönünde baskı uyguladığı öğrenildi.

HDP seçim müziği olan “Bêjin Na”” şarkısının da dün valilik tarafından kentte çalınması engellendi. Sabah saatlerinde HDP’nin seçim müziğini aracında çalan bir kişi ile polis arasından tartışma çıktı. Kentteki gergin bekleyiş devam ederken, AKP’nin miting alanına da şu ana kadar kimsenin gelmediği gözlemlendi.