GÖRÜNTÜLÜ

Eş Başkan Bayram ile belediye meclis üyeleri gözaltına alındı

Urfa'da AKP/Saray rejimini tarafından yürütülen siyasi soykırım saldırıları kapsamında Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Bayram ile DBP'li Bozova ve Hilvan belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili gözaltına alındı.

Urfa merkezli DBP'lilere dönük yapılan siyasi soykırım saldırıları kapsamında belediye eş başkanı, belediye meclis üyesi ve partililerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltında alındı. Halfeti'de DBP'li Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram'ın evine yapılan baskın ardından Halfeti Belediyesi'ne de götürüldü,yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Bayram'ın evinde yapılan aramada da bilgisayar, telefon ve evde Halfeti Belediyesi eş başkanlarının fotoğraflarının bulunduğu poster ile yeşil, sarı ve kırmızı renkteki elbise ve flamalara el konuldu. Evde yapılan aramanın ardından belediyede de başkanlık makamında yapılan aramanın sonucu bilgisayar kasası ve birçok evraka el konuldu. 

EŞ BAŞKAN GÖZALTINDA

Halfeti Belediye binasının çevik ve özel harekat polisleri tarafından ablukaya alınması ve bahçesinde zırhlı araçlar ile kimsenin alınmadığı belediyede yapılan arama ve el koymaların ardından Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram ile belediye çaycısı gözaltına alındı. Bayram'ın gözaltına alınarak polis aracına kelepçelenerek bindirildiği sırada belediyeye alınmayan ve dışarıda bekleyenler tarafından tepki amaçlı sloganlar atıldı. 

BELEDİYE ABLUKA ALTINDA

Avukatlardan edinilen bilgilere göre; belediyedeki abluka sürerken, Bayram ve belediyenin çaycısı emniyete götürüldü. Bunun üzerine haberi duyan Halfetililerin akın ettiği, Halfeti Hükümet Konağı önünde bekleyiş devam ediyor. Bayram'ın Urfa merkeze götürüleceği belirtildi. 

DBP'Lİ MECLİS ÜYELERİ DE GÖZALTINDA 

Öte yandan DBP'li Bozova Belediyesi bir meclis üyesinin ve Hilvan Belediyesi'nin DBP'li belediye meclis üyesi olan Sibel Sütpak'ın da eş zamanlı olarak yapılan siyasi soykırım saldırısı kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Aynı zamanda Viranşehir ilçesinde de çok sayıda partilinin gözaltına alındığı bilgisi edinildi. 

Urfa genelinde Halfeti Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram ile birlikte toplamda 24 kişi gözaltına alındı.